De expositie laat verrassende beelden zien (Foto: Erik de Jonge)
De expositie laat verrassende beelden zien (Foto: Erik de Jonge) Foto: Erik de Jonge

Vogels en vossen in de Oude Kerk van Delft

Algemeen

De monumentale Oude Kerk van Delft, met haar schitterende gebrandschilderde ramen en grafmonumenten van beroemdheden als Piet Hein, Maarten Tromp en Johannes Vermeer, vormt sinds kort het decor voor een bijzondere expositie.

Erik de Jonge exposeert met herkenbaar en minder herkenbaar natuurschoon onder de titel "Creation". Erik de Jonge is in het dagelijks leven boswachter bij het Brabants Landschap en is daarnaast een nogal fanatiek fotograaf met een passie voor de natuur.

Schoonheid
"Ongekende schoonheid, eindeloos ontdekken en diepe verwondering". Dat is wat de natuur ons biedt en wat Erik er in ziet en ervaart. "Nooit weet je alles. Steeds wordt je verrast."

Combinatie
De expositie laat verrassende beelden zien. Van herkenbaar werk als een slapende jonge vos, een schattig konijntje en een machtig edelhert tot meer abstract werk als de kleurexplosies in het verenkleed van een ijsvogel tot de bijna buitenaardse vormen van het bekermos. De foto's worden in de expositie gecombineerd met quotes uit het gedicht 'The Creation' van de Amerikaanse dichter James Weldon Johnson.

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden? De expositie "Creation" is tot eind februari 2019 te bezichtigen in de Oude Kerk van Delft. De Oude Kerk is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 – 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.onkd.nl en www.erikdejongenatuurfotografie.nl