Afbeelding

Hemd van het lijf: Atekeh Raisi

Algemeen

Wat vorig jaar nog slechts een idee was, wist Atekeh Raisi een paar maanden geleden te verwezenlijken: werkzoekenden helpen bij hun zoektocht.

1. Waarom wilde je bij de rotonde op de foto?
Als mens volg je een levensweg. Soms zijn er periodes dat je rondjes lijkt te draaien en niet verder komt. Met 015NOW geven we mensen tools om naar zichzelf te kijken en de juiste weg in te slaan.

2. Wat is 015NOW?
015NOW staat voor 'Nieuw Ondernemend Werken' en biedt een platform aan werkzoekenden en ondernemende mensen in de regio Delft. We stimuleren het anders denken en doen; gewoon onbenut talent/potentieel helpen inzetten.

3. Hoe doen jullie dat?
Door werkzoekenden zonder inkomen te helpen in hun zoektocht naar de volgende stap in hun carrière. De niet-uitkeringsgerechtigden en zzp'ers zonder opdrachten zijn onze kerndoelgroep, al komen er ook andere mensen op af. Zij melden zich aan voor deelname aan het Challenge Team.

4. Wat houdt dat in?
We bieden een traject met wekelijkse sessies waarin we deelnemers tools geven om inzicht te krijgen in hun wensen en kunnen. De volgende ronde start in september. Op 27 juli en 16 augustus staan informatiebijeenkomsten gepland.

5. Is deelname gratis?
Nee, want het is een intensief traject dat vraagt om gemotiveerde mensen die een investering in zichzelf willen doen.

6. Wat is jouw rol hierin?
Ik ben één van de oprichters en samen met Wilma Broeseliske begeleid ik de sessies. We nodigen regelmatig experts uit vanuit ons netwerk.

7. Heb je zelf ook zo'n traject gevolgd?
Ja, dus ik ben een ervaringsdeskundige. Ik geloof in de kracht van delen van kennis en overvloed om een impact te maken. Door het organiseren van bijeenkomsten en bouwen van communities creëer ik kansen waarbij nieuwe verbindingen en samenwerkingen tot stand komen.
8. Hoe zijn de ervaringen tot nu toe?
We hebben net een pilot afgerond. Deelnemers gaven aan dat hun zelfkennis is vergroot, dat ze geleerd hebben zichzelf te accepteren in plaats van zich aan te passen en ze vonden het fijn ervaringen te kunnen uitwisselen. Zes van de acht deelnemers hebben inmiddels werk gevonden.

9. Wat zijn de verdere plannen?
We willen in de toekomst mensen koppelen aan de juiste partners als zij zelf een idee hebben maar niet weten hoe ze het moeten uitvoeren. Verder willen we de bekendheid van 015NOW vergroten onder werkgevers. Zij kunnen een traject sponsoren.

10. Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
Samenwerken vanuit overvloed stimuleren. Er is zoveel sociaal kapitaal dat onbenut is. Door relevante waardevolle ontmoetingen te faciliteren kan er iets moois ontstaan.