<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Alphons de Wit

Bij nacht en ontij

Het is de afgelopen weken heerlijk weer geweest en in de stad was weer van alles te beleven. Eind mei en begin juni was er natuurlijk Delft Fringe, dat steeds groter wordt. Het mooie hieraan is dat er niet alleen goede producties zijn, maar je komt ook op plekken waar je niet eerder bent geweest. Zo zijn we in een prachtige woonboot geweest en in de oude sigarenfabriek aan de Brabantse Turfmarkt, die prachtig gerestaureerd is.
Verder hebben we ook de American Day op het DHC-terrein meegemaakt, waar we prachtige motoren en oude Amerikaanse auto's hebben gezien, die meer zuipen dan de Hoffotograaf en ik bij elkaar. Ook de barbecue van het Ondernemersfonds was weer leuk. Tijdens het plenaire gedeelte in het Prinsenhof werden mooie initiatieven besproken. Nu maar kijken wat ervan terechtkomt.
Dan waren onlangs ook de Mooi Weer Spelen weer. Het is mooi om te zien dat dit straatfestival van lieverlee steeds meer naar het oorspronkelijke niveau gaat. Het niveau gaat elk jaar weer omhoog en de organisatoren en vrijwilligers verdienen in mijn ogen een grote pluim.
Ook ben ik bij de boekpresentatie van Ger Timpman geweest over het verzetsverleden van zijn ouders. De familie Quack was in rep en roer, omdat ze me niet konden bereiken, omdat mijn telefoon kwijt was. Na een lange zoektocht, zelfs in kliko's, en de nodige krachttermen bleek dat Ger zo ondersteboven was, dat 'ie niet doorhad dat 'ie al die tijd mijn telefoon in zijn zak had.
Ook heb ik onlangs in het Prinsenkwartier de prijzen mogen uitreiken van de beste studenteninitiatieven. Veel mensen denken dat studenten alleen maar drinken en overlast veroorzaken, maar het is mooi om te zien hoe ze midden in de samenleving staan en andere Delftenaren ten diens zijn. Dat zal ook gebeuren op de lustra van Virgiel en het DSC die binnenkort plaatsvinden.
Dan is dit weekend, waarschijnlijk als u dit leest, Westerpop in volle gang. Het wordt vast weer een succes; dat is aan de organisatie wel toevertrouwd. Verder is het weekend erna Delft Ceramica op de Markt.
In de tussentijd zijn we met de oude horecalui uitgenodigd voor een rondleiding in een kas in Bleiswijk om te zien waar tuinders mee te maken hebben. Daarnaast lopen de voorbereidingen voor de Delftse Corsoboot weer op schema, al zijn timmerlieden die een half dagje willen werken aan de constructie nog steeds meer dan welkom.
Tot slot geniet ik ervan dat de nieuwe mosselen weer te verkrijgen zijn. Ook hoop ik dat het fietsenprobleem in de binnenstad eindelijk eens wordt opgelost. Tussen al die knappe koppen op de TU zit er vast één met het ei van Columbus.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>