" Dankzij de racerunners krijgen deze kinderen nu ook de mogelijkheid hun conditie te verbeteren en fit te blijven."

Rennen met de Racerunner

Algemeen

Dinsdag 26 juni reed een fraai vrachtwagentje uit de jaren '50 het terrein van Sophia Revalidatie in Delft op. De kinderen stonden de auto met spanning op te wachten, want de Rotaryclub Delft-Koningsveld kwam twee racerunners overhandigen.

Dankzij de jaarlijkse Delfts Blauw rit, een rally van deze Rotaryclub, hadden zij genoeg geld ingezameld om deze aan Sophia Revalidatie te schenken. De racerunner is een soort driewieler zonder pedalen maar met een borststeun. Hij is geschikt voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking die doorgaans gebruik maken van een rolstoel of rollator. Dankzij de racerunner kunnen zij weer zelfstandig rennen en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid!
Ben Drentje van de Rotaryclub opende het evenement. In zijn speech gaf hij aan dat de Rotaryclub Delft-Koningsveld een groot aantal projecten en organisaties steunt. Lokale projecten waaraan Rotaryclub Delft-Koningsveld heeft bijgedragen zijn onder andere de Delftse Vakantieactiviteiten (DVA) en Samenloop voor Hoop. En nu dus Sophia Revalidatie met het racerunnerproject: een mooi concreet project bedoeld om kinderen met beperkingen in sportieve activiteiten te kunnen laten participeren.

Gevoel van vrijheid
Na de speech van Ben Drentje mochten de kinderen met de racerunners een parcours afleggen richting de binnentuin. "Het is ontzettend gaaf om te zien hoe verbaasd en blij de kinderen zijn als zij weer kunnen rennen," zegt Yvonne Huisman, bewegingsagoog van Sophia Revalidatie. "Bewegen is gezond, ook als je een beperking hebt. Dankzij de racerunners krijgen deze kinderen nu ook de mogelijkheid hun conditie te verbeteren en fit te blijven. Het reguliere zorgbudget laat extra's, zoals de aanschaf van een racerunner, niet toe. We zijn de Rotaryclub dan ook ontzettend dankbaar voor hun gift!"