Rik van Terwisga, algemeen directeur NEN en Ans Markus, kunstenares. (Foto: PR)
Rik van Terwisga, algemeen directeur NEN en Ans Markus, kunstenares. (Foto: PR)

Ans Markus opent nieuwe NEN vergaderzalen

Algemeen

Dinsdag 26 juni zijn de nieuwe vergaderzalen bij NEN geopend. Een van de vergaderruimtes draagt de naam Ans Markus, een bekende Nederlandse kunstenares, en werd door haar persoonlijk geopend.

Afgelopen jaar heeft een grondige herhuisvestingsoperatie plaatsgevonden terwijl het werk gewoon door ging. De vergaderzalen zijn gemoderniseerd, uitgebreid en gecentraliseerd. De grotere vergaderzalen bevinden zich in de toren boven het bedrijfsrestaurant en de kleinere achter de receptie op de begane grond. Het bedrijfsrestaurant is ruimer opgezet en tegenover de receptie is een ontmoetingsruimte gerealiseerd. Hierin kunnen bezoekers plaatsnemen, elkaar ontmoeten of voorafgaand aan een vergadering of erna werken om zo bijvoorbeeld files te vermijden. Voor de nieuwe vergaderzalen is een prijsvraag uitgeschreven voor de naamgeving. De winnende inzending is Nederlandse kunstenaars; van klassiek zoals Rembrandt en Vermeer tot hedendaags zoals Theo Jansen en Ans Markus. Markus is vooral bekend om haar schilderijen van vrouwen in windsels. Ze is autodidact en haar stijl is realistisch en magisch realistisch. Zij schildert altijd met olieverf, hetgeen nodig is voor haar nat-in-nattechniek en de subtiele toonovergangen die nodig zijn voor de realistische weergave van menselijke huid en textiel. Haar werk wordt gerekend tot het nieuwe realisme.

NEN
NEN, het Nederlands Normalisatie Netwerk, bevindt zich aan de Vlinderweg 6 in Tanthof-Oost, Het gebouw is in 2000 neergezet. Bij NEN werken zo'n 280 mensen. Dagelijks vinden er verschillende vergaderingen plaats, Hieraan nemen experts vanuit het hele land, maar ook vanuit het buitenland, van Duistland tot China of Australië, deel.