De cast van het Zomerspektakel is er klaar voor!
De cast van het Zomerspektakel is er klaar voor! Foto: Ruud Stift

Zomerspektakel voor alle Delftenaren

Algemeen

DELFT - Elk jaar verzorgt Het Delftsch Studenten Tooneel Gezelschap (DSTG) een toneelstuk voor de leden van hun studentenvereniging en voor de inwoners van Delft en omstreken. Dit is iedere keer weer een doorslaand succes! Deze zomer is uitzonderlijk vanwege het 34e lustrum van het DSC: van 14 tot 27 juli zullen verscheidene activiteiten worden georganiseerd voor de Delftse inwoners. Eén van deze activiteiten is een viertal toneelvoorstellingen in de open lucht.

Door Ruud Stift

Ysbrandt Kaaks (lid van het productieteam):
"De speciale toneelvoorstelling, getiteld 'Het Zomerspektakel', is afgeleid van het beroemde kinderboek 'De Wind in de Wilgen' van de Schotse schrijver Kenneth Grahame. De in de toneelwereld zeer gekende regisseur Bruun Kuijt (met 120 producties op zijn naam, waaronder 'Nijntje de musical', 'Buurman en Buurman' en 'Shirley Valentine') kwam met het idee en het aangepaste script op de proppen. De voorstelling moest namelijk geschikt zijn voor kinderen en volwassenen. Dus heeft Bruun de tekst hier en daar veranderd en er 'diepere humor' aan toegevoegd. Zo is het spektakel voor jong en oud zeer te genieten."

Verhaal
"Het verhaal in een notendop: Mol komt voor de eerste keer bovengronds. Hij komt in een bos terecht, waar hij Pad ontmoet. Pad probeert elke dag een andere hobby uit. Zijn strapatsen monden elke keer uit in een drama. Twee ratten proberen Pad te helpen, dit in tegenstelling tot de wezels. Regisseur Bruun heeft er leuke grapjes in verstopt en hij heeft het verhaal vertaald naar de moderne tijd. Zo koopt Pad een caravan en er duikt ook een laptop op."

Repetities
"Sinds januari wordt er al gerepeteerd voor dit stuk, twee keer per week op zondag en dinsdag. Bij ons op de Sociëteit aan de Phoenixstraat, 2,5 uur per keer. Regisseur Bruun is er altijd bij. Tot aan de twee generale repetities op 7 en 8 juli zit er dus zo'n zeven maanden voorbereiding in. De gehele voorstelling wordt in elkaar gesleuteld door 68 mensen in totaal bestaande uit toneelspelers, mensen voor grime en decor, orkest, koor en productie. Het is geen musical, maar er komen wel liedjes in voor. Een stuk of 8, covers van bestaande nummers (The Rolling Stones, David Bowie) met eigen teksten."

Lustrum
"Vanwege het lustrum wilden we dit keer groots en meeslepend uitpakken. Een extra bijzondere editie, want we hebben alles zelf moeten regelen: locatie, een immens podium bouwen (van maar liefst 150m2!), regelen van parkeergelegenheid etc. Daarenboven spelen we in de open lucht, op een braakliggend terrein aan de Rotterdamseweg, naast de Nieuwe Haven. 'Het Zomerspektakel' is een familievoorstelling. Vandaar dat we op één van de vier data, zondag 15 juli, qua aanvangstijd (19.15 uur i.p.v. 21.00 uur) rekening hebben gehouden met de jongere bezoekers. Het doel van de reeks voorstellingen is om de Delftse studenten en de inwoners van Delft dichter bij elkaar te brengen en ze samen te laten genieten van een mooie en vooral spectaculaire avond. De vier voorstellingen vinden plaats op 14, 15, 17 en 18 juli."
Kaarten zijn te verkrijgen via www.lustrum.nl (via 'kaartverkoop' naar 'Delftenaren'). Parkeren kan -gratis- in de Leeghwaterstraat 39.