Muzikale talenten op het podium bij Rootz Muziekschool. (foto: Liesbeth Bergen)
Muzikale talenten op het podium bij Rootz Muziekschool. (foto: Liesbeth Bergen) Foto: PR

Presentatie Rootz Muziekschool in Rietveldtheater

kijk op de wijk

Rootz muziekschool heeft leslocaties in Delft, Pijnacker en Nootdorp en biedt lessen en cursussen voor kinderen, jongeren, volwassenen en ook voor senioren. Ruim 700 leerlingen hebben momenteel les bij de 33 docenten van Rootz.

Afgelopen weekend stonden leerlingen en docenten van de locaties Nootdorp en Pijnacker op het podium in het CJMV gebouw in Pijnacker. Een fotoreportage van die gezellige muzikale middag is te vinden op Facebook/Rootzmuziekschool. Zondag 24 juni is de beurt aan de afdeling Delft, hoewel ook leerlingen uit Pijnacker en Nootdorp dan zullen aantreden. Een paar honderd leerlingen en docenten laten zich tussen 11:00 en 17:00 uur horen in het Rietveldtheater (adres: Rietveld 49, Delft). Er wordt gemusiceerd in drie zaaltjes tegelijk en het belooft weer een afwisselend muzikaal festival te worden. Leerlingen van alle leeftijden en speelnivo's krijgen een kans en er is ruimte voor zowel (veel) pop- en jazzmuziek als ook voor klassieke muziek. In de bovenzaal van het theater zijn o.a. zangleerlingen van docent Ron van der Kraan te horen en zien. Kom luisteren! Niet alleen omdat er een aantal grote talenten onder de leerlingen zijn, maar ook om te genieten van de onnavolgbaar stuwende gitaar- en pianobegeleidingen van Ron! Ook zijn in de bovenzaal gitaarleerlingen van Devin Brown, Wojtek Justyna, Chris Deuning en Rudy Emerenciana te beluisteren. En rond 15:00 uur zal een docentencombo rond Rudy zich laten horen (met bekende muzikanten als Patrick Lauwerends (bas), Jeroen Elfferich (drums), Nico Moll (toetsen) en mogelijk ook Marco Kegel (sax).

Klassiek miniconcert
Liefhebbers van klassieke pianomuziek moeten zéker komen luisteren naar het 'Klassieke Miniconcert' (14:20 uur in de grote zaal beneden). Zeer vergevorderde pianoleerlingen Michael Gan, Josien Kruizinga en Nellie Schut voeren werken van o.a. Grieg, Ravel en Chopin uit. (ook 4-mains en werken voor 2 piano's met hun docenten Yuliya Urinyova en Anamaria Stefan).
Het complete programma met alle uitvoerenden is te vinden op www.rootzmuziekschool.nl. Belangstellenden zijn van harte welkom en de toegang is gratis. Behalve kijken en luisteren naar al die leerlingen en de docenten kan men ook informatie krijgen over de lesmogelijkheden bij Rootz en eventueel met 'open-dag-korting' inschrijven voor een kennismakingscursus.
Dus, ben je op zoek naar een leuke muziekschool met goeie docenten? Kom dan kennismaken met Rootz.
Op rootzmuziekschool.nl vind je info over de lesmogelijkheden. Je kunt ook bellen met tel 015-3694902.