De verkoopadviseurs Roy Schaaij en Ben van Holsteijn, mèt tankpas, bij het actiemodel Citroën C4 Cactus.
De verkoopadviseurs Roy Schaaij en Ben van Holsteijn, mèt tankpas, bij het actiemodel Citroën C4 Cactus.

Citroën Drie Dagen Deals bij Motorhuis Delft

Algemeen

DELFGAUW - De Citroën Drie Dagen Deals staan op stapel bij Motorhuis Delft. Op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 juni is er ongekend veel korting bij de aanschaf van een Citroën.

Motorhuis Delft heeft extra veel modellen van het Franse merk ingekocht, om zo veel mogelijk klanten zo veel mogelijk voordeel te laten genieten. "En wij willen in drie dagen van onze voorraad af, dus helpt u mee?" aldus Frans Meeuwisse. Het voordeel geldt op alle aanwezige Citroën-modellen, te weten de C1, C3, C3 Aircross, C4 Cactus of C4 Picasso. " U rijdt er direct in weg met ongelofelijk veel voordeel", zegt Meeuwisse. "Mis deze unieke kans niet en kom naar onze showroom voor een proefrit en taxatie. Oh ja en in alle gevallen krijg je er een gratis tankpas ter waarde van 500 euro van Motorhuis Delft bij cadeau."

Alle Citroën-modellen
Het voordeel geldt dus voor alle aanwezige Citroën-modellen, zoals allereerst de Citroën C1 VTI 68 S&S Feel. Normaal 13.300 euro en nu met de actieprijs van 10.800 euro, een Drie Dagen Deal voordeel van 2.500 euro. Wat te denken van de Citroën C3 Puretech 82 Feel met een Drie Dagen Deal voordeel van 3.000 euro? Normaal 17.450 en nu 14.450 euro! Een Drie Dagen voordeel van 3.500 euro is er op de modellen Citroën C3 Aircross Puretech 82 Feel en de Citroën C4 Cactus Puretech 110 S&S Feel. Het prijsverschil is in beide gevallen evident: de C3 Aircross is normaal 21.790 euro en nu 18.290 euro; de C4 Cactus kost in deze actieperiode 19.590 euro, terwijl de normale prijs 23.090 euro is. "En het grootste voordeel van 4.000 euro is er mogelijk op de Citroën C4 Picasso 130 pk Selection", zegt Meeuwisse. "Van 28.718 euro voor 24.718 euro. Deze is ook leverbaar als automaat en dan bedraagt het voordeel 5.500 euro. En nogmaals, let wel, in alle gevallen krijgt u er een gratis tankpas ter waarde van 500 euro bij cadeau."

Nieuwe fiscale regeling
Er is nóg een reden om nu je slag te slaan bij Motorhuis Delft. Als je nu één van de actiemodellen aanschaft, dan gelden nog de huidige fiscale regelingen. Dat gaat veranderen vanaf 1 september 2018, dan moeten alle nieuw geproduceerde auto's getest zijn of worden volgens de WLTP-norm, terwijl nu nog de NEDC-norm geldt. In september 2017 is begonnen met de transitie: alle nieuw geproduceerde auto's zijn sindsdien stapsgewijs overgegaan op de Europese WLTP-test.

BPM-belasting
De nieuwe norm is een stuk strenger bij het vaststellen van het officiële brandstofverbruik en de emissies van nieuwe auto´s dan de bestaande, verouderde NEDC-testcyclus. "Dat verdient misschien wel een beetje verduidelijking", zegt Meeuwisse. "Het gaat om de CO2-uitstoot. Die wordt in het vervolg anders berekend, strenger, waarmee de BPM-belasting hoger zal uitvallen."

De testcyclus
Waar ligt dat precies aan? De BOVAG meldt dat de WLTP op twee manieren veeleisender is dan de NEDC. Dit ligt ten eerste aan de testcyclus zelf. En Meeuwisse verduidelijkt: "In de WLTP-test wordt harder gereden, sneller opgetrokken en dergelijke." En hij wijst verder graag op de officiële uitleg van de BOVAG.

Testomstandigheden
Die luidt dat een tweede factor wordt gevormd door de testomstandigheden in het laboratorium. De CO2-waarde is met deze meting gemiddeld een stuk hoger bij dezelfde model-uitvoeringcombinatie, oplopend van 10 tot 35 procent. Dus zal ook de BPM hoger uitvallen. Sla nu dus nog je slag bij Motorhuis Delft!

Motorhuis Delft
Exportweg 3
2645 ED Delfgauw
(015) 251 72 30
www.motorhuis.nl