Afbeelding

Lisanne Bron 'komt thuis' bij C.K.V. Excelsior

sport

Na een uitstap van twee seizoenen keert Lisanne Bron terug bij korfbalvereniging C.K.V. Excelsior. Bron verliet de vereniging twee jaar geleden om haar geluk te beproeven bij Nieuwerkerk.

Bron neemt een bak aan ervaring mee naar Excelsior. De 26-jarige Delftse speelde zich bij Nieuwerkerk direct in de basis en werd in haar eerste seizoen kampioen in de overgangsklasse. Na een tweede seizoen (in de hoofdklasse) bij Nieuwerkerk keert ze weer graag terug: "Ondanks de fantastische tijd en ervaring bij Nieuwerkerk is Excelsior altijd mijn 'cluppie' gebleven. Ik kijk uit om volgend seizoen weer het mooie zwart-witte Excelsior te mogen dragen."

Maarten Taffijn (bestuurslid technische zaken) is erg blij met de komst van Bron. "We kennen allemaal de specifieke kwaliteiten van Lisanne. Ze brengt aanvallend erg veel dreiging, waarmee ze naast kansen voor zichzelf ook ruimte voor haar medespelers creëert. Daarnaast kan Lisanne natuurlijk ook erg goed verdedigen", aldus Taffijn.

Bron, in het dagelijks leven leerkracht, speelde voor haar overstap naar Nieuwerkerk al zes seizoenen in Excelsior 1. Met Excelsior 1 werd ze eerder al kampioen in de overgangsklasse (zaal) en in de eerste klasse (veld). Daarnaast werd ze in haar eerste seizoen in de selectie met Excelsior 2 kampioen in Reserve Overgangsklasse en speelde ze verschillende NK's (B1 Hoofdklasse en A1 Eerste Klasse).

Nieuwbakken coach Mark Glissenaar is vanzelfsprekend dan ook in zijn nopjes met de terugkeer van Bron. Glissenaar: "Lisanne weet wat het is om op het niveau te spelen waar wij met Excelsior naar toe willen. Ik hoop dat ze deze ervaring over kan brengen op de rest van de groep, zodat we daar gezamenlijk ook naar toe kunnen groeien!"