Het nieuwe bestuur. Staand v.l.n.r.: John, William, Michel, Max, Victor, Dianne en Alfred (voorzitter). Zittend vooraan: Okey en Jeffrey.
Het nieuwe bestuur. Staand v.l.n.r.: John, William, Michel, Max, Victor, Dianne en Alfred (voorzitter). Zittend vooraan: Okey en Jeffrey.

Nieuwe bewonersvereniging Tanthof van start

Algemeen

DELFT – De Bewonersvereniging Heel Tanthof Delft (BHTD) wordt dé belangenbehartiger voor heel Tanthof. Het officiële startmoment staat gepland op dinsdag 19 juni in wijkcentrum De Hofstee.

Tijdens de extra algemene ledenvergadering kunnen aanwezige leden hun stem uitbrengen op de statuten en het reglement. Daarnaast worden de uitkomsten van de grote bewonersenquête gepresenteerd, alsmede nieuws over de laatste ontwikkelingen in beide wijken. Er zijn vier speerpunten: wonen, welzijn, zorg en voorzieningen.

Nieuwe start
De vereniging was al 25 jaar actief voor de huiseigenaren in Tanthof. Vanaf 2018 wordt de aandacht en belangenbehartiging verbreed naar alle inwoners van de wijk. Er staat veel te gebeuren. Zoals de nieuwbouw aan het Chilipad en de Jordaniëstraat. Wat is de projectontwikkelaar van plan? Men wil bestaande basisscholen samenvoegen op een nieuwe locatie. Wat betekent dat voor de leerlingen, de toegankelijkheid en de herinrichting van Tanthof? En het aardgasvrij maken van de wijken Oost en West. Hoe zou zo'n warmteplan van de gemeente eruit kunnen zien?

Gesprekspartner
De BHTD deed eerder dit jaar al van zich spreken met een politiek café in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens een druk bezochte avond waren de tien belangrijkste lokale politieke partijen vertegenwoordigd en vond een levendige paneldiscussie plaats. De politici vonden een serieuze gesprekspartner in de vereniging, die geheel door vrijwilligers wordt gerund, actieve en betrokken Tanthofbewoners. Zij zijn graag bereid om zich in hun vrije tijd in te zetten voor de belangen van hun medebewoners. De vergadering is (gratis) toegankelijk voor leden en niet-leden. Aanvang 19.30 uur, De Hofstee, Sandinoweg 149. Aanmelden via www.bhtd.nl. Vol is vol!