Afbeelding

Delvenaar in beeld: Manon Hofland en Claudia Willems

Algemeen

Wat zijn jullie aan het doen in de Delftse Hout?
We gaan hardlopen, zoals elke zondagochtend. We lopen meestal rond de tien kilometer, de eerste drie kilometer lekker kletsen en daarna worden we steeds wat stiller.

Waar kennen jullie elkaar van?
We hebben elkaar een paar jaar geleden opnieuw ontmoet bij hardloopclub 'De Dobbelopers'. We kenden elkaar al van lang geleden. De zus van Manon en neef van Claudia hebben een aantal jaren samen een relatie gehad.

Wat gaan jullie verder doen vandaag?
Na het rennen maken we samen een nieuw plan voor de volgende training. Dat kan zijn een groepsles in de sportschool of een looptraining. Ook drinken we nog even een heerlijke kop gemberthee bij café Du Midi en genieten we van het buiten zitten en de koddige capriolen van de kleine geitjes.

Wie zouden jullie nog eens willen ontmoeten en waarom?
Manon: Leonardo DiCaprio, een mooie man, een goede acteur maar bovenal iemand die zich met hart en ziel inzet voor een duurzame wereld.
Claudia: het lijkt mij geweldig om eens af te spreken met Pascal Jakobsen, zanger van Blöf. Ik heb meerdere concerten bijgewoond en hou van hun liedjes.

Wat is voor jullie het nieuws van de afgelopen week?
We volgen dagelijks de nieuwsberichten uit binnen- en buitenland. Maar deze week zijn we vooral bezig met de sponsorwervingsactie van Pink Ribbon. Op 10 juni lopen we daarvoor samen de Ladiesrun. Er is nog steeds meer onderzoek naar de ziekte borstkanker nodig. Met elke donatie maken we onderzoek naar nieuwe behandelingen mogelijk.