Voor Lisa Ferschtman is muziek misschien wel de mooiste manier om uiting te geven aan liefde. (Foto: Marco Borggreve)
Voor Lisa Ferschtman is muziek misschien wel de mooiste manier om uiting te geven aan liefde. (Foto: Marco Borggreve)

Kinderen gezocht voor muziekspektakel

Algemeen

Het Delft Chamber Music Festival is op zoek voor de muziektheaterproductie Lief, Liefste, Allerliefste, #<3Delft naar musici, zangers en dansers tussen de 8 en 13 jaar. De productie, een initiatief van zangeres / theatermaker Emma Rekers en componist Thomas Myrmel, wordt uitgevoerd tijdens het festival op zondagmiddag 29 juli in Lijm & Cultuur in Delft.

Emma Rekers en Thomas Myrmel zijn op zoek naar kinderen uit Delft en omstreken die een muziekinstrument kunnen bespelen en/of kunnen rappen, zingen en dansen. De stad Delft en verhalen over de liefde staan centraal in Lief, Liefste, Allerliefste, #<3Delft. De kinderen hoeven geen volleerde en of aanstormende talenten te zijn op hun vakgebied. Het plezier om samen met elkaar een productie te maken is het allerbelangrijkste. Een leukere start van de zomervakantie is niet denkbaar.

Lief, Liefste, Allerliefste, #<3Delft
Tijdens de repetities leren de kinderen de gevoelens te verklanken en/of te vertalen van de liefde in de breedste zin van het woord. ''Denk aan een liefde voor iemand, of je liefde voor je huisdier of je ouders, of zomaar iets, hoe klinkt, speel of zing je iets dat een gevoel is?'', aldus Emma Rekers. Een ding is duidelijk, heel veel beroemde componisten en musici gingen de kinderen al voor om liefde in muziek te verklanken.

Praktische informatie
Alle kinderen in de leeftijd 8 tot 13 jaar die een instrument bespelen, zingen, rappen of dansen/graag bewegen kunnen zich opgeven. De repetities zijn op: Donderdag 26 juli, 09.30 - 17.00 uur, repetitie, Vrijdag 27 juli, 09.30 - 17.00 uur, repetitie, Zaterdag 28 juli, 10.30 - 15.30 uur, repetitie, Zondag 29 juli, 12.00 - 16:00 uur, generale repetitie en uitvoering

Kosten
Kosten voor deelname bedragen 40 euro per kind. Aanmeldingen kunnen tot 30 juni a.s. worden gemaild naar emma.rekers@gmail.com. Vermeld daarin de naam, leeftijd en het instrument van het kind en/of dat hij/zij wil dansen en/of zingen.

Delft Chamber Music
In de historische binnenstad van Delft vindt deze zomer voor de 22e keer het Delft Chamber Music Festival plaats. Het thema van deze editie is Jij en ik. Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tien dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de liefde in de muziek. Te gast zijn onder anderen: het Doric String Quartet, pianist Aleksandar Madžar, cellist Julian Steckel en violiste Tianwa Yang. Het festival vindt plaats van 26 juli tot en met 5 augustus 2018.

Jij en ik
In de muziekgeschiedenis is de liefde op veel manieren bezongen. Musici laten zich al eeuwen inspireren door dit thema. Dat de liefde niet altijd voor geluk zorgt, blijkt uit de grote hoeveelheid muziek die is gecomponeerd rond onbereikbare liefdes, jaloezie, ontrouw en verdriet. Gelukkig bestaat er ook genoeg repertoire over vriendschap en innigheid tussen mensen. Kortom, een dankbaar thema dat tijdens het komende festival op vele manieren wordt belicht.

Liza Ferschtman: "Voor mij is muziek misschien wel de mooiste manier om uiting te geven aan liefde; daar waar woorden misverstanden kunnen laten ontstaan, kan muziek in al zijn generositeit recht tot het hart spreken."