De ukuladies (Suzanne, Jennifer en Marlieke) deelden vorig jaar hun geluk door muziek te maken.
De ukuladies (Suzanne, Jennifer en Marlieke) deelden vorig jaar hun geluk door muziek te maken.

Kom geluk plukken tijdens de Geluksroute in Delft

Algemeen

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei geniet Delft weer van een overvloed aan geluk. Tijdens de vierde editie van de Geluksroute kunnen bezoekers vrij toegankelijk geluk plukken op verschillende locaties in de stad. Dat geluk wordt gebracht door zowel particulieren als horeca en winkels: de zogenoemde geluksbrengers.

Lijkt het je leuk om naar een workshop werkgeluk te gaan? Word jij blij van een stiltewandeling? Lust jij pannenkoeken of een stukje kaas? Of heb je misschien zelf geluk te delen? Je bent van harte welkom. De uitnodiging geldt voor iedereen: waar word je gelukkig van en wil je dat delen? Als geluksbrenger kan je jouw geluk delen. Dat mag zo groot, klein, kort of lang als bij jou past. Ook kan je meegenieten van het geluk dat anderen te delen hebben door langs te gaan als geluksplukker. Zo ontstaan inspirerende ontmoetingen die de stad nog mooier maken.

Pluk je geluk!
Een greep uit de activiteiten van dit jaar: je kan een hartje vilten en langs het opkikkerpad wandelen. Je kan Nâm Authentic yoga doen en genieten van een wonderkracht-ontbijtje. Er komen nog steeds Geluksbrengers bij, dus er is voor ieder wat wils. Via deze website kan je op de hoogte blijven van al het geluk dat op 26 en 27 mei te beleven is. Ook kan je de app 'Geluksroute' downloaden, dan heb je als je op pad gaat een overzicht van het wie, wat en waar. De route ligt namelijk niet vast; je kan zelf kiezen welk geluk je wilt plukken en alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Geluksbrenger worden?
Als je zin krijgt om mee te doen als geluksbrenger, dan kan je jezelf nog steeds aanmelden. Hoe kan je meedoen? Loop even langs bij de Gelukscaravan op het Bastiaanplein. Je kunt als particulier denken aan: je hobby uitoefenen (gamen, tuinieren, muziek maken, etc.), dingen uitdelen die gelukkig maken; zoals (zelfgeschreven) gedichtjes, free hugs, jouw lievelingsgerecht of zelf-gevonden schatten (denk aan schelpjes, beschilderde stenen of gehaakte hartjes)!

Ondernemers kunnen denken aan: kleine cadeautjes of geluksmomentjes delen, zoals een mooie kaart voor een dierbare, een lekkernij bij je kopje koffie, een workshop broodbakken, live-muziek, een complimentje bij je lunch, een demonstratie of een kleine geluksproeverij. Doe vooral ideeën op door te kijken wat andere geluksbrengers voor moois delen op de website www.geluksroute015.nl

Kidzroute
Ook voor kinderen is er geluk te plukken tijdens Geluksroute Delft. In het programma-overzicht op de website en in de app, zijn deze activiteiten apart gemarkeerd met een blauw poppetje. Daaraan zie je of een activiteit interessant is voor kinderen. Trek bijvoorbeeld een positiviteitskaartje, eet een pannenkoek of ontspan en speel tijdens een mindfulness-les speciaal voor kids.

Geluksprojecten
De Geluksroute reist door heel Nederland en inmiddels zijn er al meer dan 50 edities geweest. Daarnaast zijn er ook steeds vaker andere geluksprojecten, bijvoorbeeld op scholen, festivals en in verzorgingshuizen of leegstaande panden. Delft doet in 2018 voor de vierde keer mee. Geluksteam Delft kijkt er naar uit dat de stad weer zal stralen van geluk op 26 en 27 mei en zij ontmoeten je graag.

Overvloed
Marcella Hartjes is een van de organisatoren van de Geluksroute. Ze kijkt er weer enorm naar uit. "Het mooiste van dit evenement is dat het voortkomt uit overvloed. We verwachten niet van mensen dat ze speciaal koekjes gaan bakken of dat ze het zien als iets dat moet. Het is meer dat als je gelukkig wordt van bakken, en je bakt die dag toevallig toch al koekjes, deel jouw geluk dan! Bijvoorbeeld de horecaondernemer die altijd al een stapel spelletjes in z'n kast heeft liggen voor z'n gasten, maar er nu speciaal mensen voor uitnodigt. Het zijn geen nieuwe acties, geen nieuwe dingen, maar dingen die al bestaan. Door er nu een keertje extra de aandacht op te vestigen, kunnen nog meer mensen delen in elkaars geluk."

De voorgaande edities waren volgens de verhalen een erg groot succes, hoewel Marcella het moeilijk vindt om te bepalen wanneer de geluksroute succesvol is. "Is dat als er superveel bezoekers zijn geweest? Want daar wordt meestal naar gekeken als het om succes gaat. Ik denk dat het meer draait om 'heb ik een leuke en gelukkige dag gehad?'. Het gaat er niet om hoeveel bezoekers je bij jouw geluksmoment hebt gehad, zolang wij, de geluksbrengers en de geluksplukkers maar een fijne dag hadden. Al zijn er maar tien bezoekers geweest, dan nog is het voor ons een succesvol evenement."