Pierre van Zadelhoff geniet ervan om voor Full Speed op het veld te staan.
Pierre van Zadelhoff geniet ervan om voor Full Speed op het veld te staan. "Ik kijk het jaar na jaar aan en zou het zonde vinden om nu al te stoppen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Alphons de Wit

Full Speed is nog twee pittige hordes verwijderd van een lekker toetje

sport

DELFT - Voor Full Speed krijgt het seizoen mogelijk een toetje. De roodbroeken bezetten een gedeelde tweede plaats in de laatste periode achter SVV, dat al kampioen is.

Dat terwijl de mannen van Richard Langeveld in de twee voorgaande periodes op respectievelijk de achtste en de negende plek eindigden. "In deze laatste periode zit de spirit er lekker in", vertelt routinier Pierre van Zadelhoff. "Afgelopen zondag speelden we tegen directe concurrent Wilhelmus, dat tweede in de competitie staat, en speelden we 0-0. In die wedstrijd zag je dat we net dat stapje extra voor elkaar deden. Zelf hebben wij niet echt kansen gecreëerd en vlak voor tijd redde onze keeper in een één-op-één situatie met een aanvaller van hen. Al met al was het gelijkspel verdiend, zeker omdat we er met zijn allen voor hebben geknokt. In het begin van het seizoen was dat wat minder. Waar dat door komt? Misschien doordat we aan het begin van het seizoen wat nieuwe jongens moesten inpassen. Inmiddels is een aantal van die gasten alweer vertrokken en zijn we beter op elkaar ingespeeld."


Zelf speelt Van Zadelhoff alweer bijna tien jaar bij Full Speed. "Daarvoor had ik er zo'n negen jaar selectievoetbal bij Delfia opzitten. Ik kwam hier terecht via mijn schoonvader John van der Vliet hier elftalleider was en nog steeds is. Toen ik kwam was Pierre van Zinnen hier trainer en onder hem hebben we een prachtige tijd gehad. Ook onder Richard Langeveld heb ik het hier nog steeds hartstikke naar mijn zin."
Dat komt niet in de minste plaats door de sfeer bij Full Speed. "Dit is nog een echte vereniging met clubmensen. Net als Delfia is dit een soort familieclub. Ik hou van die sfeer en voel me hier vanaf de eerste dag hartstikke thuis. Je ziet ook dat de meeste jongens die van buitenaf komen hier snel gewend zijn, doordat ze goed in de groep worden opgenomen. Aan de andere kant is het voor die jongens als ze zich aanmelden bij Full Speed ook wel duidelijk wat voor club het is. Dat trekt spelers die van gezelligheid houden aan."


Gaat de sfeer dan nooit ten koste van de prestaties. "Misschien is dat best weleens zo, hoewel het andersom ook best eens het geval is. Natuurlijk hebben we het leuk met zijn allen, maar als de resultaten wat minder zijn, zoals in het eerste deel van de competitie, ga je toch wat meer op elkaar letten. Ik speel ook niet voor niets selectievoetbal. Heel wat jongens met wie ik in de afgelopen jaren heb samengespeeld, spelen nu in een vriendenteam. Daar ben ik te fanatiek voor. 'Dat is misschien in het begin zo, maar dat is snel genoeg over', zeggen ze dan. Dat kan ik me niet voorstellen. Zolang het gaat vind ik het nog veel te leuk om in het eerste elftal mee te hobbelen. Ik ben vijfendertig en kijk het van jaar tot jaar aan. Ik heb besloten om komend seizoen ook weer verder te gaan."


Dit seizoen moet Full Speed in competitieverband nog twee keer aan de bak. Te beginnen komende zondag uit bij DHL. "Ik denk dat we een goede kans maken. Door hun nederlaag tegen WIK van afgelopen weekend zit voor hen het seizoen erop. Natuurlijk spelen we een derby en willen ze niet van ons verliezen, maar bij ons is de spirit hoog en wij hebben nog alles om voor te spelen. De week erna spelen we tegen SVV dat al kampioen is. Zij zullen het seizoen ongeslagen willen uitspelen; wij gaan ervoor om hier op de laatste speeldag een stokje voor te steken."


Dat gebeurt allemaal onder leiding van trainer Richard Langeveld. "Hij is een fijne trainer met goede oefenstof. Daarnaast zorgt hij er met John van der Vliet en Frank Verhaar voor dat de sfeer in het elftal goed is."
Een andere belangrijke factor daarbij is het feit dat een aantal jongens in de selectie al heel lang met elkaar samenspeelt. "Jongens als Ronald Besse, Danny Hoogendoorn, Thomas Sihombing en Glenn van Eden speelden hier al toen ik hier begon. Helaas zijn die eerste twee dit seizoen wel heel veel geblesseerd. Het mooie is dat er nu vanuit de jeugd weer een aantal echte Full Speed-jongens doorkomt. Een aantal van hen speelt zo nu en dan al mee en doet het goed."
Is dat goed genoeg om komend seizoen de tweede klasse mee in te gaan? "Dat is altijd maar de vraag. Ik denk dat we vooral in de breedte nog wel wat versterking zouden kunnen gebruiken. Voor zover ik nu weet vertrekt alleen Rick de Vroom aan het eind van het seizoen. Hij gaat zijn geluk bij Vitesse Delft beproeven. Natuurlijk praten we er in de kleedkamer wel over, maar de ervaring leert dat niet iedereen laat in zulke gesprekken het achterste van zijn tong laat zien."
Zelf is Van Zadelhoff er komend seizoen zeker bij. "Want uiteindelijk blijft zelf in dat veld staan het allerleukste. We hebben er thuis afspraken over gemaakt en het is fijn dat ik die ruimte krijg. Of ik na mijn loopbaan trainer wil worden? Daar ben ik niet voor in de wieg gelegd. Mijn kinderen spelen nu bij de club en ik wil best leider zijn, maar het voetballende gedeelte laat ik aan anderen over, net als in het veld trouwens."