Leerlingen van de Simon Carmiggeltschool tonen hun kunstwerken.
Leerlingen van de Simon Carmiggeltschool tonen hun kunstwerken.

Simon Carmiggeltschool laat zich inspireren door René Jacobs

Algemeen

Wie op vrijdagmiddag 18 mei om twee uur de Simon Carmiggeltschool in Delft binnenloopt, zal zich even in een echte kunstgalerie wanen.

In de aula van de school aan de Fuutlaan worden namelijk werken getoond van 120 leerlingen van de groepen 3 tot en met 8, die zich hebben laten inspireren door de 'Intervention' stijl van beeldend kunstenaar René Jacobs.
Deze kunstenaar en eigenaar van Galerie de Kunstkop aan de Nieuwe Langendijk koopt op veilingen en antiekmarkten oude schilderijen, waar hij de huidige tijd aan toevoegt. Dit noemt hij zijn 'Interventions'. Idyllische boerderijtjes veranderen zo in McDonald's filialen, polders worden plotseling doorkruist door enorme fly-overs, zeilbootjes moeten wijken voor reusachtige containerschepen, dorpjes grenzen plotseling aan de startbaan van een vliegveld. Daarnaast voorziet René Jacobs de klassieke meesterwerken van Vermeer met zichtbaar plezier van een contemporaine knipoog. Het welbekende meisje met beugel heeft zich inmiddels in allerlei afbeeldingen over de hele wereld verspreid.

Voorgeschiedenis
Afgelopen winter brachten de leerlingen van de Simon Carmiggeltschool een bezoek aan zijn galerie in het kader van een cultuurprogramma genaamd Cultuurhelden. De leerlingen waren zo enthousiast over het werk van René Jacobs, dat de school besloot alle leerlingen een werk te laten maken in de stijl van deze Delftse kunstenaar. De vruchten van dit project zijn op 18 mei te zien tijdens de expositie in de aula van de Simon Carmiggeltschool, daarna in De Kunstkop.
René Jacobs opent de expositie in hoogst eigen persoon en hij wijst uit iedere groep enkele winnaars aan. Een vrijwel onmogelijk karwei, aangezien er volgens de kunstenaar in iedere groep jaloersmakend leuke en creatieve werken gemaakt zijn. De beste kunstwerken van iedere groep verhuizen vervolgens naar zijn galerie, waar op zaterdag 19 mei vanaf 16.00 uur een kleine tentoonstelling wordt ingericht met de werken van deze jonge kunstenaars in spe. Op de muur er tegenover hangen de 'Interventions' van René Jacobs. Meer informatie is te vinden op www.galeriedekunstkop.nl.