Team 243 kan ook dit jaar weer rekenen op hun sponsor Slager en Zandbergen
Team 243 kan ook dit jaar weer rekenen op hun sponsor Slager en Zandbergen

Roparun: weinig slaap en veel kilometers

Algemeen

Al 308 teams hebben zich ingeschreven. En Jack van Roon, teamleider van team 243 ofwel 'vrienden met vrienden', weet het zeker: dit jaar wordt de Roparun net zo'n daverend succes als voorgaande jaren.

Vrienden met Vrienden bestaat uit 25 leden, die gezamenlijk al ruim 7000 euro aan sponsorgeld bij elkaar hebben verzameld. De sponsorgelden van alle deelnemende teams bij elkaar komt ten goede aan ruim 113 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Grote uitdaging
De Roparun is een twee dagen durende estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Deelnemers vragen dus veel van zichzelf, weet van Roon, bekend van de gelijknamige bakkerij in de Van Bossestraat. "De grootste uitdaging is om het vol te houden. Je stelt hoge eisen aan je eigen lichaam. Je bent 48 uur in touw en als je vijf uur slaap vangt is het erg veel!" Klinkt niet echt aantrekkelijk dus. Toch doet de Delftenaar al voor de achtste keer mee aan het evenement. Zijn motivatie is simpel: "De pijn die wij na zo'n weekend hebben, kan nooit erger zijn dan de pijn die mensen met kanker ervaren. Waar wij doorheen moeten, is maar een fractie van wat zij meemaken. Dat is voor mij de grootste motivatie." De teamcaptain kijkt in ieder geval enorm naar het evenement uit. Zelf zal hij deelnemen als coördinator. "Ik hoef eigenlijk pas wat te doen als er calamiteiten optreden. Het schijnt heel mooi weer te worden dus aan mij de taak om iedereen zonder uitdrogingsverschijnselen en zonnesteken over de finish te krijgen", zegt hij. "Het mooiste zou eigenlijk zijn als ik helemaal niets te doen heb gehad!"

Sponsoren
Meer informatie over team 243 en haar leden of doneren? Kijk op www.vriendenmetvrienden.nl