De uiterlijke veranderingen zijn goed zichtbaar.
De uiterlijke veranderingen zijn goed zichtbaar.

Mitsubishi Outlander PHEV sterk verbeterd met gelijke prijs

Algemeen

Mitsubishi heeft de Outlander PHEV op een aantal punten verbeterd.

Aan de prijs is echter niet gemorreld, die blijft helemaal hetzelfde. Dat betekent dat je al een Mitsubishi Outlander PHEV in Pure uitvoering kunt rijden voor een prijs van 35.990 euro. Mitsubishi kan zich de bouwer noemen van de bestverkochte plug-in hybride van Europa. Nu nog eens verbeterd en voorzien van een nieuwe generatie aandrijflijn. De belangrijkste resultantes van de veranderingen zijn: meer vermogen, een grotere batterij en een elektrische topsnelheid van 135 kilometer per uur.

Exterieur
Medio september staat de vernieuwde Mitsubishi Outlander PHEV ook in de Nederlandse showrooms. Ook aan de buitenkant zijn er de nodige veranderingen zichtbaar. Er is bijvoorbeeld een nieuw ontworpen grille, bi-LED koplampen, LED-mistlampen, 18-inch lichtmetalen two-tone spaakvelgen, een achterspoiler en nieuwe skidplates aan de voor- zowel als aan de achterzijde.

Interieur
Binnen vallen meteen de nieuw ontworpen voorstoelen op. Ga je er in zitten, dan merk je ook snel de verbeterde zijdelingse steun op. De luxere Instyle en S-Edition uitvoeringen krijgen heel fraaie gecapitonneerde leren bekleding, de overige versies hebben hoogwaardig Comfort tec-synthetisch leer. Alle versies hebben een vernieuwde middenconsole, om diverse nieuwe functionaliteiten te herbergen en een nieuw instrumentenpaneel. Achterpassagiers krijgen nieuwe ventilatieroosters en een usb-aansluiting. De nieuwe aandrijflijn is op technisch gebied de belangrijkste wijziging. De 2.0-liter benzinemotor is vervangen door een nieuwe Atkinson 2.4-litermotor, die specifiek voor toepassing in een plug-in hybride is ontworpen. Het vermogen van de generator en accu zijn met 10 procent verhoogd en de capaciteit van de aandrijfaccu is met 15 procent toegenomen. Het vermogen van de achterste elektromotor is daarnaast met 10kW verhoogd. Met onder meer als resultante die genoemde elektrische topsnelheid.

Preuninger Haagland
www.preuninger.nl