Het is maar dat je het weet

Algemeen

Op zaterdagavond 16 juni zijn Elly en Rikkert te gast Op Hodenpijl. Een bijzonder repertoire; van hippiemuziek tot kinderliedje, van christelijk tot maatschappij kritisch. Het concert start om 20.00 uur. Prijs: € 20,-. Prijs incl. diner: € 57,-.

Roze 50 Plus Zuid-Holland organiseert in samenwerking met DWH Delft een netwerk-wandeling op zaterdagmiddag 12 mei. Tijdens de IDAHOT- week worden er door het hele land diverse activiteiten georganiseerd om homofobie en transfobie onder de aandacht te brengen. Verzamelen vanaf 15.15 uur op station Delft, en vertrek om 15.30 uur.

Dancin' Delft geeft zaterdag 30 juni, van 13.30 uur tot 16.30 uur in het theater te Rijswijk een gratis dansvoorstelling met de titel 'De musical'. De show wordt gratis aangeboden aan ouderen van 65 jaar en ouder en woonachtig in Delft & Rijswijk, kinderen die onder de begeleiding van Stichting Jeugdformaat vallen, medewerkers van de Sociale Werkplaatsen/ Participatiebedrijven, gehandicapte medemensen en kinderen van de Stichting het Vergeten Kind. Meer informatie en aanmelden via email: voorzitter@friends4dance.nl

Op 26 mei 2018 laten de partners van het Prinsenkwartier hun kleuren zien op het Agathaplein. Het Prinsenkwartier verbindt de kleuren van Delft: historie. Innovatie, technologie en creativiteit. Nieuwsgierig? Van 14:30 uur tot 23:00 uur ben je welkom voor een uitgebreid programma van muziek, workshops, dichters, debatten, kunstenaars, design, techniek en ontwerp. Houdt de website, www.prinsenkwartier.nl in de gaten voor het volledige programma!

Wist je dat er in Delft Nicaraguaanse muurschilderingen zijn over het thema 'kinderrechten'? Vanaf 10 mei staat op de facebookpagina Stedenband-Delft-Esteli een plattegrond met de locaties van 13 muurschilderingen. Maar...sommige schilderingen zijn moeilijk te vinden, daarom komt er tot 20 mei elke dag een nieuwe aanwijzing op Facebook bij. Maak bij elke muurschildering een foto (of een selfie!) en stuur deze foto's met een facebookbericht op uiterlijk 21 mei naar de stedenband. Wie dan zoveel mogelijk van deze muurschilderingen heeft gevonden, wint een prijs! Op woensdag 23 mei zal de stedenband zal de winnaar en de prijs bekendmaken.

Op zaterdagmiddag 12 mei om 15.00 uur is er weer een uitvoering van de Mariahulde/ samenzang Marialiederen in de Maria van Jessekerk. Er worden Marialiederen gezongen door het gemengd koor Deo Sacrum en het mannenkoor Vox Latina o.l.v. dirigent/ organist Petra Veenswijk. Uiteraard is er ook weer veel samenzang en worden samen met de koren bekende Marialiederen gezongen. De toegang is vrij, wel is er een collecte ter bestrijding van de kosten

Op zaterdagmorgen 19 mei kun je samen met groep 8-10 jaar van de Natuurwacht ontdekken wat er allemaal in een Delftse sloten rondkruipt, rondzwemt en krioelt! Van stekelbaars tot watertijger en wellicht een kikkervisje of Amerikaanse rivierkreeft. Kom om 10.00 uur naar de Natuurschuur aan het Linnaeuspad 3 in de Delftse Hout. Het duurt tot ca. 12.00 uur. Aanmelden kan via jverbaan1976@gmail.com Jonger dan 8 jaar? Ook dan ben je welkom als er een ouder mee komt.