Martijn Sinnema gaat graag met u in gesprek in het kantoor vanRoepman Makelaardij aan de Molslaan.
Martijn Sinnema gaat graag met u in gesprek in het kantoor vanRoepman Makelaardij aan de Molslaan.

'In de categorie appartementen is momenteel de meeste beweging'

Algemeen

DELFT - In de huidige woningmarkt is er veel beweging in de categorie appartementen. Daar is momenteel de meeste doorstroom zichtbaar. En over het algemeen is er veel vertrouwen in de woningmarkt, is men snel bereid een grote investering te doen zoals het kopen van een woning.

De grootste tendens is, dat de prijzen op een hoger niveau zijn komen te liggen en de hypotheekrente laag blijft. Dit zorgt voor veel vertrouwen en koopbereidheid. "Ja, dat zorgt voor veel interesse bij potentiële huizenkopers", zegt Martijn Sinnema van Roepman Makelaardij. "En dan met name in de categorie appartementen / starterswoningen. Jongeren en ouderen zorgen hiervoor. Mensen die in een ééngezinswoning wonen en al wat ouder worden, hebben meestal wel interesse om naar een gelijkvloerse woning, meestal een appartement te verhuizen. En jongeren starten vaak in een appartement, dus in die categorie is veel koopbereidheid. En dan is er natuurlijk nog de groep die van een appartement naar een ééngezinswoning wil doorstromen, bijvoorbeeld in verband met gezinsuitbreiding."

Aankoopmakelaar
Volgens Martijn Sinnema is het aan te raden om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Vooral in deze tijd, wanneer er veel biedingen komen op één huis. "Met de hulp van een aankoopmakelaar gaat het allemaal net iets sneller", zegt Sinnema. "Een aankoopmakelaar ziet namelijk in één of twee oogopslagen wat voor huis het is, of er verborgen gebreken zijn. Maar hij weet ook hoe de markt is en wat de markt doet. Hij weet bijvoorbeeld precies voor welke bedragen andere woningen in die buurt verkocht zijn. Hij weet de exacte vierkante-meter-prijs. Het is gewoon beter om een deskundig iemand aan je zijde te hebben, als je belangstelling hebt voor een woning en wilt gaan onderhandelen. Met een aankoopmakelaar dicht bij je, kun je snel schakelen en soms al binnen een aantal dagen beslissen."

Volledig traject
Ook Roepman Makelaardij heeft een service aankoopmakelaar in het aanbod. De aankoopmakelaar gaat mee in het hele traject, vanaf het moment dat er interesse is getoond, de bieding tot en met de notaris aan toe. "Woningen staan veel korter op de markt, er zijn momenteel meer mensen die om één en dezelfde woning heen draaien. Door die vele biedingen kunnen de prijzen zo omhoog gaan. Maar met een aankoopmakelaar zou je dus sneller je slag kunnen slaan", aldus Sinnema.

Delft on Stage
Roepman Makelaardij is niet zo lang geleden in het nieuws gekomen door de deelname aan Delft on Stage. Leerlingen van de middelbare school konden een dagje mee draaien met diverse bedrijven en organisaties. Ook Roepman Makelaardij had een dagje een aantal leerlingen over de vloer. Ook zijn deze leerlingen mee geweest tijdens een aantal woningbezichtigingen.
En ze hebben zo een heleboel opgestoken. "De ouders van de leerlingen, en ook de schoolleidingen, hebben laten weten dat de leerlingen het een erg geslaagde dag hebben gevonden", zegt Sinnema.
"De leerlingen konden bij ons echt in de keuken kijken. Het was volgens alle betrokkenen erg leuk en de leerlingen zijn in heel wat woningen binnen geweest. Zo hebben ze echt wat opgestoken van de praktijk van de makelaardij. De leerlingen toonden veel interesse in dit vak."

Roepman Makelaardij is
bereikbaar via (015) 213 41 34 en op internet te vinden via
www.roepman.nl.