Kaartverkoop Delft Chamber Music Festival gestart

Algemeen

De online kaartverkoop voor het Delft Chamber Music Festival is gestart. Het festival vindt plaats van 26 juli tot en met 5 augustus 2018. Het motto voor de 22e editie van het festival is: Jij en ik. Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tien dagen lang samen met haar op zoek te gaan naar de liefde in de muziek.

Het Delft Chamber Music Festival heeft dankzij de hoge kwaliteit van de concerten en de zomerse, intieme setting, een unieke plek verworven binnen het Nederlandse festivallandschap. De jaarlijks wisselende thema's zorgen steeds voor een unieke programmering. ''Het festival vormt een soort twee-eiige tweeling met de stad Delft, het lijkt soms of onze concerten speciaal zijn gecomponeerd voor het feeërieke en romantische Delft'', aldus Ferschtman. Net zoals in voorgaande edities verwacht Liza Ferschtman weer veel uitverkochte concerten. Om iedere Delftenaar en bezoeker aan de stad te laten genieten van het festival is er dit jaar ook weer het gratis toegankelijk Dille & Kamille Marktconcert (27 juli) met o.a. Calefax en musici die tijdens het festival optreden.

Meer dan 20 concerten
Bekende musici vanuit de hele wereld maken hun opwachting tijdens festival, zoals; cellist Julian Steckel, violiste Tianwa Yang, pianist Roman Rabinovich en de zangeressen Ruth Ziesak en Katrien Baerts. Ook oude bekenden zoals Malin Broman, Elina Vähälä, Jennifer Stumm, Lilli Maijala, Aleksandar Madžar en het Doric String Quartet keren terug in Delft. In 10 dagen tijd vinden meer dan 20 concerten plaats in en rond de historische binnenstad van Delft. Het merendeel van de concerten vindt plaats in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft. Maar het Delft Chamber Music Festival strijkt ook neer in de gemeente Midden-Delfland tijdens de Stoelendansconcerten in o.a. De Tuinderij en Dorpskerk Schipluiden.

Liefde voor muziek
"Voor mij is muziek misschien wel de mooiste manier om uiting te geven aan liefde; daar waar woorden misverstanden kunnen laten ontstaan, kan muziek in al zijn generositeit recht tot het hart spreken."(Liza Ferschtman) In de muziekgeschiedenis is de liefde op veel manieren bezongen. Componisten, tekstdichters en musici laten zich al eeuwen inspireren door dit thema; het is daarom tijd om aandacht te schenken aan alle vormen waarin de liefde zich uit. Dat de liefde niet altijd voor geluk zorgt, blijkt uit de grote hoeveelheid muziek die is gecomponeerd rond onbereikbare liefdes, onvervulde verlangens, jaloezie, ontrouw en verdriet. Gelukkig bestaat er ook genoeg repertoire over vriendschap, opoffering en innigheid tussen mensen. Kortom, een dankbaar thema dat tijdens het komende festival op vele manieren wordt belicht: spelend, sprekend, zingend én dansend.

Programma en kaartverkoop
Informatie over de complete programmering en de kaartverkoop is te vinden op
www.delftmusicfestival.nl.