Wat ik zeggen wil...

Algemeen

Op zoek naar (verwanten van) ex-dwangarbeiders.

Cor Rieken is op zoek naar (verwanten van) ex-dwangarbeiders die, evenals zijn vader, tijdens de 2e wereldoorlog waren ingedeeld in de 3e compagnie van Arbeidsbataljon (L) 7. Deze compagnie werd geformeerd in Wahn bij Keulen en trok achtereenvolgens naar Düsseldorf, Mönchengladbach, Steyr en Molln, beide in Oostenrijk, voor het opruimen en herstellen van bomschade. Hun laatste standplaats was Witten in Westfalen waar zij op 11 april 1945 werden bevrijd door de Amerikanen. Als resultaat van zijn speurtocht heeft hij het verhaal van zijn vader gereconstrueerd en in boekvorm laten verschijnen onder de titel "De stilte van mijn vader".Het dagboek van Jan van Aalderen, een Hoogevener en ook lid van deze compagnie, was hierbij de belangrijkste informatiebron. Afgelopen jaar is de Lierenaar begonnen met een zoekactie in Hoogeveen, waar relatief veel "collega's" van zijn vader vandaan kwamen. Cor is nog steeds op zoek naar zoveel mogelijk verhalen over deze compagnie en is dan ook benieuwd of er nog meer familieleden te vinden zijn die verhalen hebben gehoord, misschien nog foto's of papieren van hun vader of opa bezitten en ook nog veel vragen hebben.

Zo is Cor ook specifiek op zoek naar twee oud inwoners Delft en omdat zijn vader in Den Hoorn woonde moeten de mannen elkaar dus redelijk goed gekend hebben. Het betreft hier:

H. of C Vermeulen. Hij heeft gewoond aan de Gasthuislaan 184 (adres uit 1942).

J. Riemens of mogelijk Riemers. Van hem zijn verder geen gegevens bekend.

Wie informatie heeft of vragen kan contact opnemen met Cor Rieken via 0174-513754, 06-10591076 of via de mail: corrieken@kabelfoon.net

Mensenpoep in Delftse Hout
Een grote ergernis! sommige mensen vertikken het om gebruik te maken van de 3 toiletten die er zijn. Er wordt streng gelet op de honden, dat ze niet op plekken komen waar het verboden is. Je kan dan een fikse boete krijgen. Er wordt vaak vergeten dat mensen soms smeriger zijn. Hondenbezitters proberen het bos wel schoon te houden en de poep op te ruimen als ze het doen op de grasvelden. Mijn grote frustratie is dat sommige mensen hun behoefte gewoon in het bos doen. Honden zijn vaak gek op mensenpoep en buiten dat het stinkt kunnen ze er ook behoorlijk ziek van worden. Vanmorgen was echt het toppunt, mensenpoep pal naast het voetpad!

Ans Vanderwaals