De kaarsenzakken zijn onder andere te koop bij Inloophuis Debora (foto: PR)
De kaarsenzakken zijn onder andere te koop bij Inloophuis Debora (foto: PR)

Inloophuis Debora steunt SamenLoop voor Hoop

Algemeen

Over een maand in het zover, de eerste editie van SamenLoop voor Hoop in Delft.

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni zullen honderden lopers 24 uur een parcours van ongeveer 1 kilometer bewandelen bij de Bouwcampus en The Green Village. Dit alles om stil te staan bij iedereen die vecht tegen kanker of deze strijd verloren heeft. De 37 teams, bestaande uit in totaal 501 wandelaars, laten zich sponsoren door vrienden en familie. Dit geld gaat, samen met het inschrijfgeld van de lopers, naar stichting KWF Kankerbestrijding.

Kaarsenzakken
Inloophuis Debora draagt ook haar steentje bij aan het evenement. Het inloophuis stelt zich beschikbaar als verkooppunt van kaarsenzakken en armbandjes. De kaarsenzakken worden gebruikt bij de kaarsenceremonie, die op zaterdagavond tegen 23.00 uur plaatsvindt. "Voor 5 euro kan men een kaarsenzak kopen, die ter plekke versierd of beschreven kan worden." vertelt medeorganisator Marise Kessels. "Er kan ook een reeds versierde kaarsenzak worden gekocht of een armbandje voor 2,50 euro. De totale opbrengst gaat naar KWF."

Emotioneel moment
"Er kan een herinnering, gedachte of persoonlijke wens op de kaarsenzak geschreven worden", zegt Marise. "Als onderdeel van de kaarsenceremonie worden er twee rondjes over het parcours in stilte gelopen. Het is een mooi en emotioneel moment van de SamenLoop, waarbij iedereen voelt waar hij of zij voor meedoet."

Vrijwilligers
Marise benadrukt dat de organisatie nog volop vrijwilligers kan gebruiken. "Er moet immers een parcours uitgezet worden, marktkramen opgebouwd, bewegwijzering geplaatst, noem maar op. Iedereen die SamenLoop voor Hoop een warm hart toedraagt is van harte welkom." Meer info op www.samenloopvoorhoop.nl/delft of www.inloophuisdebora.nl