Kom dit weekend de roeiers aanmoedigen!
Kom dit weekend de roeiers aanmoedigen!

Sprinten op het Delftse water

sport

Heb je dit weekeng nog niets te doen? Goed zo! Want op 28 en 29 april staat de 37e editie van hét tweedaagse roei-evenement van het jaar op de Delftse Schie op het programma, de Proteus-Eretes in 't Lang.

Ruim 3500 deelnemers zullen afreizen naar Delft om te strijden voor de felbegeerde overwinning, daarnaast worden toeschouwers van binnen en buiten Delft verwacht om de sporters aan te moedigen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de grootste roeivereniging van Delft, Proteus-Eretes.

Spierballen
De roeiwedstrijd bestaat uit een afstand van 4500 meter en zal plaatsvinden op zaterdag en zondag. Het roeiwater bevindt zich tussen Rotterdam en Delft, waarbij de finish zich voor het vlot van Proteus-Eretes bevindt. Bij deze afstand draait het niet alleen om kracht, maar kunnen de roeiers ook mentaal laten zien wat ze waard zijn. Op zaterdagavond zullen sprintwedstrijden plaatsvinden op het water in Delft. Hier zullen de roeiers zullen op een korte afstand nogmaals het water op gaan en hun spierballen laten zien.

Verslaggeving
Deze Delftse roeiwedstrijd staan bekend om de gezellige sfeer die er hangt. Naast het roeien van de wedstrijd kunnen de roeiers genieten op het vlot het live commentaar op de wedstrijd van de boten die voorbij roeien. Ook zal er een live-videoverslaglegging zijn, waarmee de toeschouwers kunnen meekijken met alle boten op de baan, ook vanaf thuis!

Geen enkel excuus om dit evenement te missen dus.

Meer informatie
Ga naar https://proteus-eretes.nl/peil voor meer informatie over dit sportevenement en waar de beste plek is om de roeiers langs te zien komen!