Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

Ruime woning type Les Bastides in verborgen stukje Nootdorp

NOOTDORP – Als luchtvaartonderzoeker en voormalig medewerker binnen het notariaat vinden Ad en Margriet de Graaff het nu tijd om 'terug naar Oegstgeest' te gaan. De afgelopen tien jaar hebben ze met veel plezier gewoond in dit kleinschalige villawijkje vlakbij het centrum van Nootdorp.

Met de zeventig jaar in zicht, vindt Ad het nu handig om uit te kijken naar een gelijkvloerse woning, bijvoorbeeld een flat. Voor Margriet zal dat ook fijn zijn, omdat zij wat gezondheidsklachten heeft. Al hindert dat haar niet bij haar vrijwilligerswerk bij Museum Paul Tetar van Elven in Delft. "We hebben overigens dertig jaar aan de Oude Delft gewoond", zegt hij. "Met veel plezier, want het is een heel leuk stadje. Vanwege het werk zijn we vervolgens in Badhoevedorp gaan wonen. In 2007 wilden we eigenlijk terug naar Delft, maar het werd dit huis in Nootdorp. Dat was twee jaar eerder opgeleverd, maar wij hebben de indeling verder helemaal zelf kunnen bepalen. We hebben het af laten bouwen."
De ruime vrijstaande woning heeft een voor- en zijtuin met twee terrassen. "Door die twee zitjes kunnen we dus altijd in de zon zitten", zegt Margriet. "Zelf ben ik dol op hortensia's, maar verder heeft de tuin weinig onderhoud nodig."
De kleinschalige, beschutte wijk heet 'Ville Neuve' en heeft als kenmerk dat het er heel rustig en kindvriendelijk is. "Alleen fietsers kunnen er door heen rijden, met de auto ga je dezelfde weg er uit als je er in gekomen bent", zegt Margriet. "Voor de deur is er plaats voor twee auto's."
Het huis heeft een heerlijk ruime woonkamer, met veel lichtinval. "Zelf hebben we gekozen voor een klassieke inrichting", zegt Ad. "Er is een schuifpui naar de tuin, net als in de eetkamer overigens." Aan de eetkamer grenst dan weer de half open keuken, die door middel van een schuifdeur af te sluiten is. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vier pits inductie kookplaat met één pit keramisch. Een keramische grillplaat, een afzuigkap, een hetelucht oven, een magnetron, een Quooker, een vaatwasser en een koelkast met vriesvak. Er is tevens een bijkeuken met een wasmachineaansluiting. "Ik heb de garage laten verbouwen tot hobbykamer, met vloerverwarming", zegt Ad. "Maar die kan ook zo weer tot garage gemaakt worden, ideaal om bijvoorbeeld een oldtimer veilig neer te zetten. Je kunt de ruimte ook gebruiken als werkkamer. Bereikbaar via de bijkeuken overigens." Op de eerste verdieping zijn er drie ruime en praktische slaapkamers. De badkamer is voorzien van een ligbad, een afzonderlijke douche, een tweede toilet en een dubbele wastafel. "En helemaal boven is een riante ruimte, die ik zelf de Balzaal noem", zegt Margriet. "Het is onze slaapkamer, maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden voor. Je kunt hier ook een douche of zelfs hele badkamer plaatsen. De kamer heeft een ruim en zonnig dakterras." In deze ruimte bevindt zich ook netjes weg gewerkt de mechanische ventilatie. "Het is dan ook een Energie A woning", aldus Ad. Het woningtype van Ad en Margriet heet Les Bastides en heeft als kenmerk ruim en licht te zijn. "We zijn altijd erg op Delft georiënteerd gebleven, al hebben we hier ook alles dicht in de buurt, zoals winkelcentrum De Parade, scholen, sportvelden en RandstadRail.

Z. Gerarduslaan 34, Nootdorp
Vraagprijs is 550.000 k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding