Twee deelnemers van Samenz zwemmen, samen vitaal.
Twee deelnemers van Samenz zwemmen, samen vitaal.

Samen zwemmen, samen vitaal

Ouderen en hun mantelzorgers zwemmen samen in Delft: Sportfondsenbad Delft aan de Weteringlaan 1 stelt iedere dinsdag van 14.15 tot 15.00 uur het zwembad open voor ouderen met een beperking, zoals dementie, Parkinson, verminderd gezichtsvermogen of slecht ter been, en hun mantelzorger om samen te zwemmen.
Deelname is vrijblijvend, zonder inschrijving vooraf. "Soms denken ouderen dat ze niet meer aan beweeglessen mee kunnen doen vanwege lichamelijke beperkingen. Zwemmen is juist een verademing, want in het water ben je gewichtloos en kun je dus wel lekker mee doen! Zo groeit ook het zelfvertrouwen in je eigen lijf en dat is een mooi resultaat", vertelt Natasja de Vroome, buurtsportcoach bij Delft voor Elkaar.
Zelfstandig te water gaan is een voorwaarde om deel te kunnen nemen. Als u dit niet zelf kunt, dan kunt u hiervoor een begeleider, mantelzorger of vriendin meenemen die u daarbij kan helpen en hij of zij kan gratis mee zwemmen.  U kunt vrij zwemmen, maar ook samen meedoen aan de beweegles in het water die onder professionele begeleiding plaatsvindt. Er zijn wel kosten aan verbonden.
Bel voor meer informatie naar het Sportfondsenbad, (015) 212 00 02 of naar Delft voor Elkaar, (015) 760 02 00.
Vervoer naar en van het zwembad is niet inbegrepen. Heeft u geen vervoer? Dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de Particuliere Vervoersdienst van Delft voor Elkaar. De Particuliere Vervoersdienst brengt ouderen die om gezondheidsredenen niet zelf voor vervoer kunnen zorgen van A naar B. Naar het ziekenhuis, de huisarts, even op bezoek bij die ene vriendin of naar het zwembad?
De Particuliere Vervoersdienst brengt u graag. Bel of mail voor meer informatie: (015) 760 02 13 of  vervoersdienst@participedelft.nu.
De Vervoersdienst is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 11.00 uur.
Samen zwemmen, samen vitaal is een project van Delft voor Elkaar in samenwerking met Pieter van Foreest en het Sportfondsenbad.

Meer berichten
 
CustomHtml_1