Vorig jaar was het een drukte van belang bij zowel Maakweken als het Lentefeest (Foto: PR)
Vorig jaar was het een drukte van belang bij zowel Maakweken als het Lentefeest (Foto: PR)

Lentefeest en Maakweken bundelen krachten

Algemeen

Vorig jaar kwamen ze elkaar toevallig tegen op hetzelfde evenemententerrein, en dit jaar besloten ze de handen ineen te slaan. De Maakweken en Het Lentefeest staan beiden in het Poptapark.

Van 30 april tot en met 5 mei vindt de achtste editie van de Maakweken plaats. Het evenement krijgt vanaf 4 tot en met 6 mei gezelschap van het Lentefeest, georganiseerd door de Turkse Culturele Vereniging.

Lentefeest
Op het Lentefeest is een grote foodmarket te vinden, georganiseerd vanuit de Turkse achtergrond van de vereniging. Daarnaast zijn er workshops te volgen in het bakken van Turkse Pizza, speelt er Turkse muziek, is er een Turkse coffeecorner, een groot springkussen voor de kinderen. Daarnaast kunnen de kinderen hun eigen spulletjes verkopen op een kleedje. "Iedereen kent ons eten, daarmee zijn we goed geintegreerd", vertelt Mehmet Taskir, voorzitter van de vereniging. "Maar we willen mensen laten zien dat we meer zijn dan alleen Turkse pizza en baklava. We zijn Delfts, maar ook Turks. We zijn onderdeel van Delft en we willen met onze cultuur een bijdrage leveren aan de samenleving." Doel van de markt is daarom tevens om Delftenaren meer te leren over de Turkse cultuur. "We nodigen graag de mensen uit om met ons in gesprek te gaan. Laat je verrassen!"

Maakweken
Tijdens het evenement Maakweken in de meivakantie worden buitenkunstvormen uit de buurt op de kaart gezet. Dit halfjaarlijkse buitenkunstfestival is voor nieuw werk en voor werk dat nog in de maak is. Bewoners en artiesten maken met elkaar de theaterwandeling 'Odysseus komt thuis' en er zijn gratis workshops, ateliers en try-outs op gebied van theater, muziek, dans, clowning, circus, sport en beeldende kunst.

Try-outs
Rondom het middagprogramma zijn er ook altijd gratis try-outs van professionele voorstellingen te bezoeken. Zo 'try-out' op vrijdagmiddag bijvoorbeeld straattheaterartieste Merel Voorsluis van Cie Mobilette haar nieuwe mini spektakeltheatersolo SAFE in de Hoven Passage en in het Poptapark en op woensdagmiddag twee mei vertonen kinderen van het Delfts Toneel Gezelschap een stukje van hun voorstelling 'Laat je niet Kisten!'. Elke editie van Maakweken wordt op zaterdagavond afgesloten door 'Dwalen door Poptahof'. Naast de theaterwandeling 'Odysseus komt thuis' staat deze editie onder meer nieuw werk van de jonge choreograaf Amira al Rawi op het programma en vertoont danser en luchtacrobaat Femke Luyckx 'De Sirenen' een korte voorstelling die ze speciaal voor 'Odysseus komt thuis' in de meivakantie komt maken.

Meer informatie
Iedereen kan zich nog aanmelden; deelnemers, gastoptredens en vrijwilligers. Iedereen kan helpen bij het maken van het decor en de scenes, ook organisatoren, fotografen en technici zijn van harte welkom. Aanmelden of informatie? Bel Frank Koenen: 06 28273746 of mail naar info@maakweken.nl. Het volledige programma staat op www.maakweken.nl.