Banketbakkerij Stoffer won met
Banketbakkerij Stoffer won met "een patisserie product waarvan je moet blijven smullen" v.l.n.r. Matthijs Stoffer en Roy van Etten (foto: PR)

Banketbakkerij Stoffer wint patisseriewedstrijd

Algemeen

Feest in Delft! Banketbakkerij Stoffer mag zich een jaar lang Premier Patissier van Nederland noemen.

Vandaag is bekend gemaakt dat de banketbakker de eerste prijs in de wacht heeft gesleept tijdens de jaarlijkse innovatiewedstrijd van het Gilde van de Betere Banketbakkers Heerlijk & Heerlijk. Stoffers 'amandel pistache cake' trok de jury over de streep.

Wedstrijd
Tijdens de algemene leden vergadering van 10 april j.l. konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk, een nieuw innoverend patisserieproduct inleveren. In totaal hebben zo'n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, onder leiding van Stan de Kuiper, voormalig eigenaar van Banketbakkerij Blommenstein te Amsterdam, sprak van een hoog niveau. Stan de Kuiper: "Het winnende product van Banketbakkerij Stoffer sprong er tussenuit. De amandel pistache cake heeft de perfecte verhouding tussen een heerlijke amandelsmaak en tijdens het proeven komt een heerlijke pistachemelange naar boven. Daarnaast zag de cake er schitterend uit. Kortom een patisserieproduct waarvan je moet blijven smullen."

Juryoordeel
Over de algehele kwaliteit was de jury goed te spreken: "De producten zijn zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect is er vooruitgang geboekt. De top ligt erg dicht bij elkaar." Het winnende product van banketbakkerij Stoffer uit Delft scoorde op smaak uitstekend. Maar ook de vernieuwing en uitstraling sprongen er bovenuit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct.

Andere ereplaatsen
Op de tweede plaats van deze landelijke wedstrijd is geëindigd: Banketbakkerij Krijn Verdoes uit Katwijk. Patisserie Chocolaterie Christian te Os heeft de derde prijs weten te bemachtigen.