Golfen is gezond en uitdagend voor voor spelers op alle niveaus (Foto: PR)
Golfen is gezond en uitdagend voor voor spelers op alle niveaus (Foto: PR)

Alle sporten actief bij Concordia

sport

Als multi-sportvereniging is het vanaf het voorjaar tot het najaar een drukte van belang bij Concordia.

De tennissers zijn in april gestart met hun competitie, de voetballers zijn in de eindfase beland, de cricketers zijn gestart met hun trainingen en de golfers maken zich op voor een mooi zomerseizoen. De hele dag door, zeven dagen per week kan er bij Concordia gesport worden. " Dat maakt onze club uniek in Delft en omgeving" aldus Pieter Kunz, nu bezig in zijn 3e jaar als voorzitter. "Bij ons is het niet alleen 's avonds en in het weekend gezellig, maar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Er is elk moment van de dag iets te zien en te doen."

Onderhoud
Sinds de bouw van het clubhuis in 1984 is er weinig meer aan gebeurd. Onderhoud is daarom nu hard nodig. Zo staan bijvoorbeeld extra kleedkamers en het vervangen van bestaande kleedkamers op de wensenlijst. Ook wil de vereniging het clubhuis opknappen zowel binnen als buiten. "Alle sporten binnen Concordia zullen profiteren van de renovatie en nieuwbouw", vertelt Kunz. "De entree, clubhuis en kleedkamers zijn, naast de vele vrijwilligers, het visitekaartje van je club. Daar gaan we nu wat aan doen en we hopen rond te zomer te kunnen starten met de bouwactiviteiten."

Loterij
Om de investering te financieren wordt er mede een beroep gedaan op de leden en iedereen in Delft die Concordia een warm hart toedraagt. Er is een loterij opgezet waar iedereen aan kan meedoen. De officiële verkoop van de loten start op 15 april. Voor een bedrag van 100 euro doet de deelnemer mee met zeven trekkingen vanaf 15 mei t/m 15 oktober 2018. In de prijzenpot zitten onder andere een reischeque ter waarde van 5000 euro, gloednieuwe fietsen en een Peugeot 101. U kunt loten kopen via www.concodiadelft.nl of in het clubhuis.

Open Huis
Nu de lente zich heeft aangediend is het ook weer tijd om meer te gaan golfen. Concordia heeft een par 3 golfbaan, gelegen aan de rand van de Delftse Hout. Op vrijdag 20 en zondag 22 april is er een Open Huis en kunnen geïnteresseerden kennis maken met de baan en zelf een balletje slaan. "Veel mensen denken dat we golfen op de voetbalvelden, maar niets is minder waar", zegt Kunz. "We hebben een prachtige aparte golfbaan met negen holes, waar je 365 dagen per jaar op terecht kunt."

Leuk voor alle niveaus
Concordia richt zich in toenemende mate op mensen die op zoek zijn naar een kleinere golfbaan en een actief verenigingsleven. Dat zijn onder anderen senioren die gewend zijn te sporten en actief willen blijven door te golfen of werkenden die weinig tijd hebben om een grote baan te lopen en in een uur een rondje willen lopen. Concordia heeft een eigen golfprofessional die lessen en clinics verzorgt voor beginnende golfers. Golfen is gezond en uitdagend voor voor spelers op alle niveaus.

De Nederlandse Golf Federatie stimuleert mensen om de open dagen bij Golfbanen te bezoeken onder de noemer "wie neem jij mee naar de golfbaan?". Wat Kunz betreft is het Open Huis, 20 april tussen 16.00 uur en 18.00 uur en 22 april tussen 12.00 uur en 16.00 uur de moeite van het bezoeken waard. "Bezoekers kunnen kennis maken met golf op de mooie baan, zien tennissers in actie op de tennisbanen en Concordia 1 speelt een wedstrijd op het voetbalveld. Iedereen op zijn eigen plek op het sportterrein maar wel als Concordianen met echte clubliefde en saamhorigheid".