Op Blue Kids Day wordt alles uit de kast getrokken om de kinderen te entertainen (foto: Marianne Q | Fotografie)
Op Blue Kids Day wordt alles uit de kast getrokken om de kinderen te entertainen (foto: Marianne Q | Fotografie)

Blue Kids day laat binnenstad bruisen

Algemeen

Blue Sunday is inmiddels een begrip in Delft. Niet alleen zijn iedere zondag de winkels in Delft geopend, ook worden er op diverse plekken leuke activiteiten en 'extraatjes' georganiseerd.

En dat alles om zoveel mogelijk bezoekers naar de stad te trekken. Initiatiefnemer en medeorganisator Raymond van Uffelen: "Ik geloof in samenwerken. De verbinding tussen verschillende diciplines als horeca, retail, kunst en cultuur, is goed voor de hele stad. We kunnen bezoekers niet meer alleen trekken door gewoon open te zijn op zondag, ze willen entertaint worden! En dat is precies wat wij met Blue Sunday willen bereiken. Kunst, cultuur, food, fashion en muziek staan centraal. Kortom: gezellige reuring in de stad en in de winkels."

Themadag
Vier keer per jaar hangen Raymond en de twee andere organisatoren, Mirte van Eijl van LU-ST en Melanie Haakstra van Instore Conceptstore een thema aan Blue Sunday en trekken ze alles uit de kast wat betreft activiteiten en entertainment. Zondag 15 april wordt de gewone Blue Sunday omgedoopt tot Blue Kids day en wordt Delft omgetoverd tot een grote speeltuin. "Er is voor kinderen enorm veel te doen", vertelt Van Uffelen. "Er is een springkussen op de Markt, Oud-Hollandse spelletjes op de Beestenmarkt, een clown, ballonnen, noem maar op. De Rabobank heeft een leuk kinderevenement op de Markt om kinderen in aanraking te laten komen met de geldwereld. Verder worden er nog dansdemonstraties gegeven in de stad door Dansschool Wesseling en Mandy's Moves, het wordt hartstikke leuk." In Van Uffelens eigen winkel, Ray Brandstore, zal de ontwerpster van Ginger Chickies een pop-upstore openen. Zij verkoopt kleding speciaal ontworpen voor roodharige meisjes.

Meer informatie en het programma voor Blue Kids Day is te vinden op www.bluesundaydelft.com