Tijdens de vriendenborrel werden de plannen van de MWS 2018 bekend gemaakt.
Tijdens de vriendenborrel werden de plannen van de MWS 2018 bekend gemaakt.

Mooi Weer Spelen worden weer groots

Algemeen

Tijdens de vriendenborrel afgelopen week werden in het Microtheater de voorlopige plannen voor de dertigste editie van Mooi Weer Spelen (MWS). Grootse plannen, zo bleek. "We hopen met bijzondere voorstellingen het festival naar een nog hoger plan te tillen", aldus festivalleider Frank Koenen.

Programma
De organisatoren hebben een lang verlanglijstje als het gaat om de programmering die plaatsvindt van vrijdagavond 22 tot zondagmiddag 24 juni. De wensen omvatten humoristische, ontroerende, vervreemdende en spectaculaire voorstellingen op het gebied van straattheater, street comedy, bizarre mobielen, circus, luchtacrobatiek, magie, danstheater, steltenlopers en poppentheater. Bovenaan de wensenlijst staat de grote zaterdagavondvoorstelling 'Odyssee' van Theater Gajes uit Deventer. Theater Gajes is één van de weinige Nederlandse gezelschappen die nog spectaculaire voorstellingen maakt voor een groot publiek. Koenen: "De voorstelling over de avonturen die de mythologische Odysseus beleeft nadat hij heeft geholpen Troje te verslaan, speelt zich af tussen het publiek en wordt gespeeld op grote mobiele objecten en op stelten. In de rijke tijden was het zaterdagavondspektakel van MWS traditioneel het hoogtepunt. Theater Gajes houdt het weekend vrij voor Delft. Eind april weten we of we voldoende budget ophaalden om hen daadwerkelijk te boeken." Voor de zondagmiddag staat het nieuwe festivalonderdeel 'Met de hoed' op het programma. Beginnende artiesten en nieuwe voorstellingen die niet in het officiële programma van MWS zijn opgenomen, mogen op zondagmiddag in de winkelstraten en langs de grachten optreden en na afloop 'met de hoed rondgaan'. Koenen: "Niet alleen wordt daarmee het zondagmiddagprogramma extra gezellig en levendig, het is voor ons dé manier om met nieuwe gezelschappen en nieuwe voorstellingen kennis te maken."

Trakteer de stad!
Met het budget dat MWS van Gemeente Delft en diverse fondsen ontvangt, heeft de organisatie al een serie mooie voorstellingen kunnen boeken. Om álle plannen ook daadwerkelijk te kunnen realiseren, werft MWS middels de crowdfundingcampagne 'Trakteer de stad!' gedurende de maand april medewerkers en extra budget bij sponsors. Festivalleider Frank Koenen: "Onder het motto 'Trakteer mee. Doe je uitje op MWS!' werven we gedurende de maand april medewerkers en middelen om de aanstaande editie van MWS te organiseren en weer groter te maken. We roepen bewoners en ondernemers op om zo bij te dragen aan het culturele klimaat van Delft en aan de aantrekkelijkheid van de binnenstad. Mooi Weer Spelen heeft ook bij artiesten en collega-straattheaterfestivals een hele goede naam. We mogen trots zijn op ons festival." Vriend van MWS word je voor 25,-. Dan is men ook te gast bij de feestelijke presentatie van het definitieve programma in juni. Koenen: "En als je bijzondere programmaonderdelen van MWS steunt, kun je met je bedrijf bovendien meeliften op de uitgebreide flyer- en postercampagnes die we dit jaar in Zuid-Holland inzetten om MWS weer meer bekendheid te geven. Vanaf driehonderd euro kun je al een act 'de jouwe' noemen." Aanbieden van hulp en opgeven voor de MWS-Vriendenborrel kan via mooiweerspelen.nl. Informatie over de campagne 'Trakteer de stad' via 06 42802033 (Chantal Struijk).