Er komen diverse inspirerende verhalen langs van Delftse jongeren bij Together Young (foto: PR)
Er komen diverse inspirerende verhalen langs van Delftse jongeren bij Together Young (foto: PR)

Stadsgesprek "Together young in Delft" op 11 april

Algemeen

Hoe is het om op te groeien en jong te zijn in Delft? Kom langs en praat mee in het stadsgesprek "Together young in Delft" op 11 april om 20.00 uur in de scholencombinatie Delfland, van Bleyswijkstraat 72.

In dit stadsgesprek komen verschillende elementen aan de orde. Er komen diverse inspirerende verhalen langs van Delftse jongeren en begeleiders. Zij vertellen over hun ervaringen bij het TaalTheater, bij de stichting Op-nieuw of bij de voetbalclub. Deze inspirerende voorbeelden dienen als start voor een verkennend gesprek over 12-25 jarigen in Delft meer kansen kunnen krijgen.

Adviesraad
TOPdelft organiseert dit stadsgesprek samen met de Adviesraad Sociaal Domein Delft (ASD). De adviesraad is benieuwd of de beloften van de decentralisatie van de jeugdzorg naar de gemeente in de praktijk al zichtbaar zijn. Daarom heeft zij de afgelopen maanden gesprekken gevoerd in de stad. De indrukken daarvan zijn verwerkt in een advies, de Tussenbalans, dat wordt aangeboden aan het stadsbestuur. De Tussenbalans geeft een momentopname van hoe het nu gaat. Emma van Sandick en Harry ter Braak van de Adviesraad delen de belangrijkste bevindingen.

In gesprek
De avond wordt afgesloten met een gesprek met alle aanwezigen. Wat gaat goed in deze stad? Wat schuurt en waar is verbetering mogelijk?Het stadsgesprek maakt deel uit van het programma van TOPdelft: 100.000 inwoners 1 stad, vinden wij elkaar? Dit programma is geïnspireerd door onze burgemeester die constateerde dat onze stad een tweedeling kent. De centrale vraag in dit programma is hoe kunnen we de verschillen overbruggen en hoe kunnen we werken aan een positieve aanpak? Krijgen alle jongeren gelijke kansen? Iedereen is welkom. Zeker als je jong bent of samenwerkt met jongeren. Neem vrienden of familie gerust mee!