Een gigantisch muziekfeest op het terrein van het Sint Stanislascollege. (foto: Marc de Jong)
Een gigantisch muziekfeest op het terrein van het Sint Stanislascollege. (foto: Marc de Jong)

Westerpop 2018: het succes van twee jaar geleden minimaal herhalen

Algemeen

DELFT – Een heerlijke Tweede Paasdag werd ook nog eens bekroond met de bekendmaking van het programma van de 27ste editie van Westerpop in Delft.
De organisatie is er van overtuigd, dat met deze line-up het festival van 2016 zeker zal worden overtroffen. Toen mochten er 17.500 bezoekers worden verwelkomd.

Het festival is sinds 2014 verder gegaan als biënnale en vindt sinds 2016 plaats op de nieuwe locatie, namelijk het Sint Stanislascollege aan het Molenhuispad. De voorlaatste keer is positief geëvalueerd: tot op de dag van vandaag krijgt de organisatie nog complimenten over de keuze voor het nieuwe festivalterrein.
Breder en ruimtelijker van opzet, met een goede bereikbaarheid en logistieke mogelijkheden. Op loopafstand van Delft CS. Dit was ook zo bij het oorspronkelijke festivalterrein in het Westerkwartier, waar 25 edities hebben plaats gevonden.

21 Acts
Zoals ieder jaar programmeert Westerpop lokale, regionale, landelijke en internationale acts en bands. En dit in verschillende muziekstijlen. Tijdens de komende editie zullen op twee podia in totaal 21 acts optreden. Op vrijdag 6 juli staan er natuurlijk vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium.
Het festival is blij met onder andere EUT als veelbelovende nieuwkomer en 'DOOL de band', van de excentrieke en bekende Ryanne van Dorst. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage.
Op zaterdag 7 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn Candy Dulfer, die na het spelen met wereldsterren, zich inmiddels zelf een wereldster mag noemen. Maar ook het in de VS zeer populaire the Cadillac Three. Geboekt is ook de bekende Britse band Starsailor, een boeking die volgens de organisatie op zich al als indrukwekkend hoogtepunt kan worden bestempeld. Met hun vele hits in het eerste decennium van het nieuwe millennium.
Westerpop sluit op zaterdag af met de zeer bombastische elektronische dance act Modestep uit Londen.

De drie laatstgenoemde bands worden met bemiddeling van het Delftse Mojo Concerts naar de Prinsenstad gehaald. Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands.

Straattheater en festivalmarkt
Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet aan en maakt tijdens de concerten gebruik van 'special effects'. Het festival wordt afgesloten met vuurwerk.

Westerpop wordt georganiseerd door 230 vrijwilligers. Participanten zijn onder andere de Gemeente Delft, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten en de Popunie.

Het programma:

VRIJDAG 6 JULI

19.00 – 24.00 uur
Mainstage: -Mama Franko w
                    special guest R Vii,
                    -EUT
                    -DOOL
                    -Mamihlapinatapai

Peter Tetteroo Bokaal Stage:   -Kicke
                                                  -Molehill Mountain
                                                  -Rise of the Wood


ZATERDAG 7 JULI

13.00 - 24:00 uur

Mainstage:  -Leoparte
                    - Sue the Night
                    -Candy Dulfer
                    -the Cadillac Three (USA)
                    -7 Miles to Pittsburgh
                    -the Cool Quest
                    -Starsailor (UK)
                    -Modestep (UK)


Stage Europe Network: wordt later aangekondigd


Gratis toegang

Sportterrein Stanislascollege aan het Molenhuispad in Delft, op loopafstand van Delft CS.