Een kleine, net geboren weidevogel.
Een kleine, net geboren weidevogel.

Natuurexcursie Weidevogels in De Groenzoom

Algemeen

PIJNACKER - Voor iedereen die wil mee doen aan de natuurexcursie in De Groenzoom op woensdag 11 april is het opschieten geblazen. Aanmelden kan namelijk uiterlijk woensdag 4 april. Aanmelden kan via beheer@degroenzoom.nl en geef duidelijk je voorkeur voor een tijdstip aan.
Tijdens de excursie neemt beheerder Cor Noorman je mee naar het glashaverhooiland in het noordelijk deel van dit natuurgebied. Om je meer over weidevogels te vertellen. De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 560 hectare, dat ligt in de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ten noorden wordt het gebied begrensd door Zoetermeer-Rokkeveen.
De wandeling duurt van 13.00 tot 15.00 uur. De excursie gaat over (half)verharde paden, duren maximaal anderhalf uur en zijn gratis. Het verzamelpunt voor de wandeling is bij de Keulseweg 46 in Pijnacker. Bezoekers wordt gevraagd met de fiets te komen, want de parkeergelegenheid is schaars. Ook wordt hen vriendelijk verzocht hun hond niet mee te nemen. En een goede tip is om de verrekijker mee te nemen. Zorg natuurlijk ook voor warme, winddichte kleding en waterdichte wandelschoenen.
April is de maand dat de weidevogels op hun nesten zitten. De belangrijkste reden dat deze vogels in de polders zijn, is zorgen voor voldoende nageslacht. Theoretisch moet elke vogel in zijn leven een nakomeling grootbrengen, die op zijn of haar beurt ook weer voor nakomelingen zorgt. Weidevogels moeten dus opa en oma worden, dan blijft de populatie gelijk.