Het team JO11-1 had een geweldige sportdag samen met Hans Kraay jr. Links van Hans staat Sem. (Foto: Moshe Amsalem)
Het team JO11-1 had een geweldige sportdag samen met Hans Kraay jr. Links van Hans staat Sem. (Foto: Moshe Amsalem) Foto: Esther Luijk

Hans Kraay jr op bezoek bij Vitesse Delft

sport

Ze hadden het niet slechter kunnen treffen met het weer, maar de stromende regen deerde hen niet. De jonge voetballers van Vitesse Delft en vv SEP hadden afgelopen woensdag de sportdag van hun leven. "Gewoon blijven bewegen, dan word je vanzelf warm."

De sportdag was te danken aan een van de jonge leden van Vitesse, Sem de Graaf (11). Hij won met het inzenden van een filmpje van zijn vrije trap naar FOX sports een geheel verzorgde sportdag voor zijn vereniging. Ook oud-profvoetballer en voetbalanalist Hans Kraay jr. kwam langs om de voetballers tips te geven en trucs te leren. Omdat Sem mocht uitnodigen wie hij wilde, werd ook buurvereniging vv SEP gevraagd voor de speciale dag. In totaal waren zo'n 240 kinderen aanwezig.

Filmpje
Op het winnende filmpje is te zien hoe de keeper geen schijn van kans maakte toen Sem in een uitwedstrijd bij bij de Haagse vereniging S.V.H een vrije trap mocht nemen. Ook Hans Kraay jr. was onder de indruk van Sems actie. "Zo op de binnenkant wreef, mooi het doel ingekruld, hartstikke knap! Jij hebt alles in huis wat ik niet had!". In eerste instantie won Sem door zijn filmpje een uitje met zijn team naar de studio's van Fox Sports. Ze woonden een uitzending bij van 'De Eretribune' en wonnen in de uitzending nieuwe sporttenues voor het hele team. Later werd bekend dat Sem ook de maandprijs had gewonnen, een sportdag voor zijn vereniging.

Geen gelukstreffer
Sem zelf is blij dat zijn actie werd vastgelegd op film. "Maar het was geen gelukstreffer hoor, ik ben best wel goed in vrije trappen", zegt hij. De verdediger van team JO11-1 vindt het wel cool dat Hans Kraay door zijn toedoen op bezoek komt bij zijn vereniging, hoewel Hans niet per se z'n grote voetbalheld is. "Dat is Sergio Ramos, van Real Madrid. Hij is ook verdediger, net als ik. Hij heeft veel kracht en weer hoe hij slim moet verdedigen, hij is gewoon heel goed!"

Dagindeling
Vanwege de enorme hoeveelheid aanwezige kinderen werd er in twee rondes gespeeld. Eerst de kinderen tot 9 jaar, daarna de kinderen van 10 tot 13. Er werd gedribbeld, geschoten op een gatenmuur, partijtjes gespeeld en, Sems favoriet, gemeten hoe hard je kan schieten. "Daar kijk ik het meest naar uit", zegt hij. Uit de meting kwam uiteindelijk het resultaat van 79 kilometer per uur.

Regen
Ondanks de regen hadden de jonge voetballers een geweldige dag. Ook volgens Hans Kraay is het weer geen beperkende factor voor het succes van de sportdag, die hij al jaren organiseert. "We hebben een keer eerder zulk hondenweer gehad. Ouders waren doorweekt, de kinderen liepen met water in hun schoenen, maar wat hadden ze het naar hun zin. Dat is zo mooi aan dit soort sportdagen. We hebben niet de illusie dat we van een houthakker een Ronaldo kunnen maken in een dag, maar het is puur voor de fun. Wij kunnen met de kids andere oefeningen doen dan ze in de gewone trainingen krijgen, en dat vinden ze leuk. Ik geniet enorm van al die blije kinderen!"