Afbeelding

Bezoek de 'Kleurtjeskerk'

Algemeen

De Maria van Jessekerk is een zeer kleurrijke kerk door zijn vele polychromie (muurschilderingen) en glas-in-loodramen. In de volksmond wordt de kerk daarom ook wel de kleurtjes kerk genoemd.

Een bezoek aan de Maria van Jessekerk is meer dan de moeite waard want er is veel te zien. Een pronkstuk is bijvoorbeeld de neogotische preekstoel (1904) met zijn opvallende klankbord. Bekijk ook de prachtige iconenkapel. In de kerk is een wenswand waarop iedereen een wens kan delen, een winkeltje en zijn er volop mogelijkheden om een kaarsje op te steken.

Internationale orgelserie
Daarnaast is er ieder jaar een internationale orgelserie met concerten van top organisten uit binnen- en buitenland. Zij verzorgen concerten op het historische Maarschalkerweerd- orgel (1893) van de kerk. Ook zijn er Mariahuldes in de Mariamaanden mei en oktober waarbij ook veel wordt samen gezongen.
Eveneens doen allerlei (nationale- en internationale) koren de kerk aan. Er is van alles te beleven, kijk ook op de website en facebook voor de meest actuele informatie.

Vrij toegang
De kerk is vrij te bezoeken, een kleine gift ter bestrijding van de onkosten wordt wel op prijs gesteld. Ook voor veel concerten geldt een vrije toegang met na afloop een collecte.
De kerk is in ieder geval open op donderdag, zaterdag en zondagmiddag. Voor scholen, kleine- en grote groepen is het mogelijk om op afspraak (ook buiten de openstellingstijden) de kerk te bezoeken onder begeleiding van een rondleider. Voor deze rondleidingen wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Contact
Bel voor de mogelijkheden naar het secretariaat tel. 015- 2126170 of via email secr.mariavanjessekerk@rkdelft.nl. Meer info: www.rkdelft.nl. Voor de orgelconcerten: www.veenswijkorgel.nl