Afbeelding
Foto: Alphons de Wit

genieten voor cultuurliefhebbers

advertenties

Een avond op stap in Delft leidt nooit tot teleurstellingen, zelfs niet als je geen kroegtijger bent. Ook voor de cultuurliefhebber heeft de Prinsenstad heel veel in petto.

Zo werd Theater de Veste de afgelopen jaren meermaals genomineerd voor de titel 'Het meest gastvrije Theater' in de categorie grote gemeenten. Dat is niet gek ook, want het Theater weet ieder seizoen weer een zeer veelzijdige en interessante programmering neer te zetten, waarbij voor zowel gevestigde namen als jong talent op het gebied muziek, dans, toneel en cabaret plaats is. Voor wie de avond cultuur in een intiemere setting wil beleven is er het Rietveldtheater. Dit kleinschalige theater weet te verbazen met een geweldige programmering en meerdere grote namen hebben aangegeven er graag op te treden. Ook voor een avondje uit waarbij het witte doek centraal staat, kunt u in Delft terecht. De nieuwste blockbusters draaien in Pathé, terwijl u voor arthouse-films terecht kunt bij Filmhuis Lumen aan het Doelenplein.

Westerpop
Ook vindt dit jaar de zevenentwintigste editie van Westerpop plaats op de gymvelden van het Stanislascollege aan het Molenhuispad. Wat ooit begon als een klein buurtfeest in het Westerkwartier groeide door de jaren heen uit tot een festival voor heel Delft en omgeving. Programmeur en drijvende kracht achter het festival René Steijger heeft een neus voor talent en wist in het verleden vele bands naar Delft te halen, die niet veel later een internationale doorbraak beleefden.
Op vrijdag 6 juli wordt, zoals elke editie, door (lokaal) talent gestreden om de Peter Tetteroo Bokaal. Daarnaast staan op vrijdag en zaterdag vele acts van internationale allure op het programma. Ben je benieuwd welke? Kijk dan op www.westerpop.nl.