Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Alle activiteiten in het jubileumjaar op een rij

Algemeen

Bij Royal Delft is er gedurende het jubileumjaar nog veel meer te zien en te doen.

-Allereerst wordt de brasserie van Royal Delft op 7 juni omgedoopt tot 'Brasserie 1653', verwijzend naar het oprichtingsjaar. De brasserie is altijd te bezoeken, ook zonder museumbezoek. Een heel mooie plek, waar je vanaf dan ook kunt genieten van een Royal Delfts Blauw biertje, gebrouwen door De Koperen Kat.
-Royal Delft doet in het jubileumjaar voor het eerst mee aan het Fringe Festival. Het leuke van het Fringe Festival is, dat onbekende theatermakers zich manifesteren op 'onverwachte' locaties. De Delftse aardewerkfabriek is zo'n locatie. Op drie verschillende plekken bij Royal Delft zijn optredens, van theater tot muziek en dans. Natuurlijk ook weer in samenwerking met de brasserie, waar je 's avonds lekker een hapje kunt eten.
-De maandborden van Le Comte, iets anders belangwekkends dit jubileumjaar. Bij opruimwerkzaamheden zijn oude ontwerpen van hem gevonden. Deze sloten goed aan bij het themajaar. Hierom is voor elke maand een ontwerp gekozen dat past bij die betreffende maand. De maandborden worden nu in één keer voor het eerst getoond. Leuk om het maandbord van je verjaardag uit te kiezen. Gewoon te koop in de winkel, naar een oud ontwerp in een modern jasje.
-Ten slotte zijn er de seizoenstableaus. Vier seizoenen verbeeld, te beginnen bij de Lente, beschilderd door één van de meesterschilders.
Maar bezoekers van Royal Delft kunnen ook zelf aan de slag. In de hal is er een groot tableau met 365 (!) tegels.
Iedere dag wordt één bezoeker gevraagd een tegel te beschilderen naar een eigen ontwerpje. Het eindresultaat is een tableau dat door 365 verschillende mensen vanuit alle uithoeken van de wereld is gemaakt. Voorstellend een grote wereldkaart.