Afbeelding

Op pad met De Papaver

Algemeen

Duurzaamheidscentrum De Papaver biedt ieder jaargetijde diverse activiteiten om de natuur te ontdekken en beleven. Dit voorjaar zijn er vier nieuwe tochten aan het assortiment toegevoegd.

Zo is er nu een knapzakroute: Maak je eigen knapzak en ga op een avontuurlijke tocht door de Polder van Biesland en naar de Berg van Zegwaard. Kom je langs met jongere kinderen? Dan is het dierenvriendjespad perfect: een tasje van Staatsbosbeheer vol belevingsopdrachtjes voor kinderen van 4-6 jaar. Verder zijn er twee nieuwe vogelspeurtochten: "Zoek de Vogel" (vanaf 4 jaar) en "Vogelweetjes" (vanaf 8 jaar). Wie vindt de vogels? Weet je ook de namen? En wat weet je over hun gedrag? Leuk voor het hele gezin!

Tentoonstelling over het klimaat
Ons klimaat verandert. Wat merk je daarvan in je eigen straat en wat kan je zelf doen aan deze gevolgen? Kom het bekijken in de tentoonstelling 'Klimaat in je straat' in Duurzaamheidscentrum De Papaver in De Delftse Hout. 'Klimaat in je straat' geeft je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Hoe houd je het bijvoorbeeld koel in huis en tuin? Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast? Deze maatregelen zijn niet alleen functioneel, je huis, tuin en straat worden er ook nog mooier en groener van. De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong en oud en bevat ook filmpjes, experimenten en doe-opdrachten. Je kunt hem tot en met 9 september 2018 gratis bezoeken.
Meer info over deze en andere activiteiten is te vinden op:
www.papaverdelft.nl.