De kinderen tijdens de Opschoondag.
De kinderen tijdens de Opschoondag.

Samen op naar een Schoon Delft!

Algemeen

Meer dan 130.000 Nederlanders gingen afgelopen zaterdag, 24 maart met elkaar aan de slag om tijdens de zestiende editie van de Landelijke Opschoondag van Stichting 'Nederland Schoon' de buurt zwerfafvalvrij te krijgen.

In het hele land vonden meer dan 2.500 acties plaats. In Delft waren dertien opschoonacties aangemeld bij Duurzaamheidscentrum De Papaver, die groepen ondersteunt met tips, spellen en zwerfafvalmaterialen zoals grijpers, schepnetten en zakhouders en het afvoeren van het afval. Zo'n 450 Delftenaren waren op of rond 24 maart op de been om hun omgeving op te schonen, vanuit hun school, vereniging, bedrijf of gewoon met de buren. Zij raapten samen een paar honderd (!) vuilniszakken vol met zwerfvuil.
Fietssloten, een beha, vuurwerk (nu nog!), een trompet, speelgoed-helikopter, een matras, fietsonderdelen, een plumeau, tandenborstel, losse schoenen en een knuffel, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is gevonden. Maar de peuken stonden ook dit jaar weer met stip op nummer één. "De kinderen stonden vanaf 8 uur al te trappelen", vertelt één van de organisatoren. Vol enthousiasme gingen ze de straten op. "Schandalig hoeveel er lag – gelukkig hebben we veel op kunnen ruimen!" Buurtbewoners complimenteerden de deelnemers. Het feestje werd overal afgesloten met taarten van Bakker van Maanen.
Alle deelnemers worden hartelijk bedankt voor hun enthousiaste inzet!
Wil jij ook je eigen omgeving schoonhouden?
Delftenaren kunnen bij De Papaver gratis materialen ophalen.
Zie www.papaverdelft.nl.

Afbeelding
Afbeelding