Het is maar dat u het weet...

Algemeen

Komende zaterdag is er weer een Repair Café in het gebouw van het Kindcentrum De Regenboog, Koningin Julianastraat 1,Nootdorp. U bent welkom met spullen die kapot zijn zoals cd-spelers, lampen of koffiezetapparaten. Maar ook met kleding waar iets aan moet gebeuren; een knoop aanzetten, een gaatje dichtmaken, onze naaisters draaien daar hun hand niet voor om.

Hoe komen we tot gezamenlijke oplossingen voor de verkeerssituatie in de Zeeheldenbuurt? De tweede werksessie Ontsluiting Zeeheldenbuurt wordt gehouden op 28 maart in de Mekelzaal (Science Center Delft, Mijnbouwstraat 120) van 19.30 tot ca. 22.15 uur. De bijeenkomst begint met het terugkoppelen van de verzamelde onderzoeksgegevens. Vervolgens worden verschillende oplossingsrichtingen aangeduid en wordt verder ingegaan op de samenhang en detaillering van deze oplossingsrichtingen.

Oratoriumkoor Cantando Pijnacker wil het einde van de eerste wereldoorlog herdenken met twee uitvoeringen van 'The Armed Man' van Karl Jenkins op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018. Zingt u mee? Er zijn twee mogelijkheden: Kent u het werk nog niet dan bent u welkom vanaf woensdag 4 april. De kosten zijn € 80,-. Kent u het werk wel dan bent u welkom vanaf woensdag 12 september. De kosten bedragen dan € 40,-. Het koor repeteert in het C.J.M.V.-gebouw aan de Kerkweg 24 te Pijnacker van 20.00 uur tot 22.00 uur. Meldt u aan via de site: www.cantando-pijnacker.nl of via oratoriumkoorcantando@gmail.com.

Schrijfster en columniste Lisette Thooft, bekend van Happinez, is 28 maart te gast in Schipluiden. Ze brengt een avond over haar nieuwste boek in 'Negen stappen naar innerlijke bloei' waarmee je blokkades in lichaam en ziel te lijf gaat. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 15,-. Met maaltijd:€ 35,-. Reserveren gewenst: via www.ophodenpijl.nl

Delfts Kamerkoor Ars Vocalis voert 8 april een voorjaarsconcert uit met Franse koormuziek. Muziek door de eeuwen heen, ook van oude meesters uit de Lage Landen. De Japanse pianiste Wakana Shimizu luistert het concert op met enkele beroemde stukken van Chopin en Debussy. Dirigent is Takashi Mizumoto. 15.30 in de Lutherse kerk Voorverkoop 16,00 euro via www.arsvocalis.nl; kinderen onder 12 jaar 10,00 euro. Aan de zaal: 17,50 euro.

Op woensdag 28 maart om 14.30 uur komt Dick Pranger naar de ontmoetingsmiddag van de PCOB in Den Hoorn. Dick is vlootpredikant en zal vertellen over de boeiende maar vaak ook ingrijpende kanten van zijn werk. De manschappen zijn soms lang van huis en kunnen in spannende situaties terecht komen. U ben van hart welkom: Prins Willem Alexanderhof 2, Den Hoorn.

Van 24 maart t/m 23 juni 2018 is er een bijzondere expositie in de Oude Kerk van Delft, de kleurrijke en bijzondere werken van textielkunstenares Jackie Howard. De hedendaagse textielkunst heeft allang haar enigszins duffe imago van zich afgeworpen en toont zich in zeer brede vorm. Experimenteren met hightech materialen gaan hier hand in hand met de terugkeer van oude ambachten zoals vilten en weven.Info: www.jackiehoward.nl