Oranjekoorts wordt een spektakel aan de vooravond van Koningsdag. (Foto: PR)
Oranjekoorts wordt een spektakel aan de vooravond van Koningsdag. (Foto: PR)

Oranjekoorts Koningsnacht: feest voor de hele stad

Algemeen

Het lijkt nog ver, maar over vijf weken is het alweer zover: Oranjekoorts Koningsnacht strijkt voor de vierde keer neer op de Markt in Delft.

Hoewel Oranjekoorts al jaren lang vele duizenden bezoekers naar de Markt weet te trekken, gaan er dit jaar toch een aantal belangrijke dingen veranderen. Zo betreden nieuwe artiesten het podium en misschien nog wel de belangrijkste verandering: Oranjekoorts is voor het eerste voor jong en oud te bezoeken. Het thema is dit jaar: 'De Kroegeditie'.

Alle leeftijden
"Oranjekoorts Koningsnacht is een feest voor jong en oud", vindt Guy Verbeek van organisatiebureau De Burgemeesters. "Wat wij organiseren moet voor iedereen te bezoeken zijn. Daarom hebben wij het evenement zo aangepast dat het dit jaar toegankelijk is voor alle leeftijden". Verbeek doelt daarbij o.a. op de aanvangstijd van het evenement, 18.00 uur, waarbij bezoekers op het terrein kunnen starten met wat te eten bij de foodtrucks. Het muziekprogramma is ook afgestemd op alle leeftijden en er wordt een DJ contest georganiseerd waardoor jong talent de kans krijgt om op het grootste muziekfeest van Delft op te treden. "We zijn bezig met een anti-alcohol campagne onder jongeren tijdens Oranjekoorts en daarnaast worden tijdens het evenement strenge controles uitgevoerd. Dit is iets wat hoog op ons lijstje staat" vertelt Guy Verbeek nadrukkelijk bij de keuze om dit jaar alle leeftijden toe te laten. De oudere doelgroep (vanaf 25 jaar) kan een terrastafel reserveren op het vriendenterras, Er is voorafgaand aan Oranjekoorts een 3-gangen keuzediner in Het Koningshuys. En tenslotte is er een nieuwe terreinindeling waardoor gezellig borrelen of neerploffen op het terras mogelijk is.

Thema en programma
De Markt wordt op Koningsnacht omgetoverd tot de grootste openluchtkroeg van Nederland waarbij van het podium dit jaar een kroegpodium wordt gemaakt. Tijdens Oranjekoorts wordt geprobeerd de langste polonaise ooit te maken en natuurlijk mag de muzikale pubquiz niet ontbreken. Een uitdaging, want wie heeft er eerder een pubquiz gespeeld met duizenden bezoekers? het gevarieerde muziekprogramma gehost door de Oranjekoorts huisband Jewelste, die overigens met een speciaal ontworpen pianobar op het podium zullen verschijnen. Op het podium staan bekende DJ's zoals Mr Belt & Wezol, de LIVESHOW van Q-music het Foute uur en de winnaar van de DJ contest. Speciaal voor de kroegeditie reist niemand minder dan Brainpower af naar Delft en ook de feestkwartiertjes, waarbij kilo's confetti over de Markt zal vliegen, zijn aanwezig. Barry Badpak, De Delftsche Helden en Bartje Biertje staan garant voor het ultieme feestgevoel. Natuurlijk is er kroegmuziek, en wel van Johnny Gold!

Info & kaarten
Voor meer informatie, het bestellen van kaarten of reserveren van een vriendentafel en/of kroegdiner kan je terecht op www.oranjekoortsfestival.nl Wacht niet te lang met het bestellen van kaarten, de vroege vogel tickets zijn inmiddels al uitverkocht, de normale tickets zijn nu in de verkoop. Hoe langer je wacht met het bestellen van een kaart, hoe duurder het wordt.