Voordat de boodschappen gedaan werden moest er nog wel even een lint worden doorgeknipt...
Voordat de boodschappen gedaan werden moest er nog wel even een lint worden doorgeknipt...

"Het is net als vroeger op schoolreisje"

Algemeen

Gezellig boodschappen doen. Op maandag 12 maart begeleidde wethouder Raimond de Prez hoogstpersoonlijk enkele ouderen bij het boodschappen doen bij Jumbo Buitenhof.

Dit in het kader van de ingebruikneming van de BUDD bus. BUDD staat voor Boodschappen- en Uitjes Dienst Delft bus. Een nieuw initiatief van Delft voor Elkaar, ondersteund door de ouderenbonden en het stadsdiaconaat, en mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Stalpaert van der Wiele, Oranjefonds, SSBO en de gemeente Delft. Jumbo Buitenhof ontving de wethouder en zijn gasten gastvrij met koffie en gebak, en na het boodschappenrondje kregen alle ouderen ook nog een bosje bloemen mee. Een gebaar dat door hen zeer werd gewaardeerd.

Boodschappen doen
De BUDD is in eerste instantie bedoeld voor ouderen die slecht ter been zijn en graag zelf blijven winkelen of hun boodschappen willen doen. Wil je bijvoorbeeld naar de Hoven en loop je slecht? Bel dan de BUDD. Vrijwillige chauffeurs en begeleiders halen je thuis op, geven een arm of helpen de boodschappen dragen zodat je toch zelfstandig boodschappen kan doen of er een paar uurtjes op uit kan. De BUDD biedt vier keer in de week van deur tot deur vervoer met persoonlijke begeleiding. Ook in de supermarkt en bij een uitstapje. Er is plaats voor zeven reizigers en er gaan altijd twee vrijwilligers mee met een rit. De rollator kan natuurlijk ook mee.

Uit
Op maandag en woensdag staan er uitjes op het programma.
Donderdag rijdt de bus naar de Hoven en op vrijdag naar de Lidl en Jumbo Buitenhof. De mensen die meegaan worden in een uurtje opgehaald. Als een activiteit in het programma bijvoorbeeld om 11.00 uur begint worden de deelnemers tussen 10.00 uur en 11.00 uur opgehaald. Op de boodschappendagen is het tussen 9.00 uur en 10.00 uur ophalen. De prijzen voor uitstapjes variëren, maar ook voor wie een kleine beurs heeft valt er echt wat te kiezen. De boodschappenritten zijn altijd € 3.00 per persoon. De BUDD-prijzen zijn inclusief vervoer en begeleiding. Consumpties, boodschappen en dergelijke zijn voor eigen rekening tenzij anders is aangegeven.

"Lekker keten"
De Boodschappen en Uitjes Dienst Delft is niet alleen handig voor wie moeite heeft om ergens te komen en rond te lopen. Het is ook een sociaal gebeuren. De boodschappen doe je gezellig met elkaar en wie een uitje boekt ontmoet ook anderen. Ank, één van de ouderen die gisteren als eersten in de bus stapte verheugde zich daar al op: " Een mooi initiatief deze dienst want dan hoef ik niet altijd aan mijn kinderen te vragen of ze boodschappen willen doen en kan ik ook zien wat ik koop. En het is ook gezellig met elkaar. Lekker keten in de bus, net als vroeger op schoolreisjes."

Ouderen die van de BUDD gebruik willen maken kunnen contact opnemen met de belcentrale van de BUDD. De vrijwilligers zijn bereikbaar op maandag en donderdag van 13.00–16.30 uur via 015-7600213.