Gemeenteberichten

Algemeen

Verloren of gevonden voorwerpen melden

Heeft u iets verloren? Kijk dan op www.verlorenofgevonden.nl of iemand anders het heeft teruggevonden. Staat uw voorwerp er niet bij, dan kunt u dit op de website aanmelden. Zijn er goederen van u gestolen? Meld dit dan ook aan op www.verlorenofgevonden.nl. U vergroot hiermee de kans dat u ze terugvindt. Doe bij diefstal ook altijd aangifte bij de politie.
Heeft u een voorwerp gevonden? Bewaar het thuis en geef op www.verlorenofgevonden.nl door wat u heeft gevonden. Als er binnen een jaar geen contact is opgenomen, mag u het voorwerp houden.
Wilt u het gevonden voorwerp liever niet thuis bewaren, lever het dan in bij het depot Gevonden Voorwerpen Haaglanden aan de Junostraat 24 in Den Haag. U doet dan afstand van uw rechten. Na inname van de goederen zorgt het depot voor registratie en eventuele teruggave aan de eigenaar.
Voor sommige situaties gelden uitzonderingen. Bijvoorbeeld als u een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs heeft verloren of gevonden.
Kijk voor meer informatie op www.delft.nl of op www.verlorenofgevonden.nl.

Gemeente Delft | Stationsplein 1 | alleen op afspraak, via www.delft.nl/afspraak of tel. 14015 | actuele openingstijden vindt u op www.delft.nl. U kunt bij de gemeente alleen per pin betalen.

Werkzaamheden
Binnenstad

Binnenwatersloot: tot en met 18 maart wordt er gewerkt aan de bestrating. Alleen verkeer dat de binnenstad ingaat kan over de Binnenwatersloot, de binnenstad uit gaat via de Oude Delft. De bus rijdt tijdens de werkzaamheden niet door het centrum.
Gasthuislaan: tot en met 23 maart worden er kabels en leidingen gelegd. Verkeer wordt omgeleid via de Molslaan en Kruisstraat.
Kapelsbrug: tot en met 27 april zijn er werkzaamheden aan de trap van de brug. De onderdoorgang is hierdoor afgesloten voor voetgangers. De Zuidwal oversteken kan bij de Asvest.
Nieuwe Langendijk: tot en met 30 maart wordt er gewerkt aan de middenberm. Verkeersregelaars regelen het verkeer. Verder kan de bus tijdens de werkzaamheden niet over de Nieuwe Langendijk rijden.
Oostsingel: tot en met 17 maart vindt er onderhoud plaats aan het fietspad ter hoogte van de Koepoortbrug. Verkeer dat het centrum uitrijdt wordt omgeleid.
Phoenixstraat: tot en met 10 juli wordt de trambaan verlegd en de Phoenixstraat definitief ingericht. Tijdens de werkzaamheden is de ventweg doodlopend voor verkeer.
Trompetstraat: tot en met 27 juli is de Trompetstraat vanwege werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
Vrouwenregt: tot en met 30 maart wordt het riool vervangen. Het Vrouwenregt is dan dicht voor gemotoriseerd verkeer.
Verhuiswerkzaamheden: Oude Delft 38c, op 21 maart van 8.00 - 18.00 uur

Hof van Delft

Prinses Beatrixlaan / Ruys de Beerenbrouckstraat: tot en met 25 maart wordt het kruispunt heringericht. Tijdens de werkzaamheden is de aansluiting Ruys de Beerenbrouckstraat op Prinses Beatrixlaan dicht voor verkeer. Verkeer op de Prinses Beatrixlaan wordt aan de westelijke kant in twee richtingen afgewikkeld. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietstunnel en een extra oversteek ten zuiden van het werkvak.
Spoorsingel: tot en met 31 augustus zijn er werkzaamheden op het deel tussen de De Vriesstraat en De Heemstrastraat.

Tanthof

Laan der Verenigde Naties: van 23 maart tot en met 27 april zijn er werkzaamheden aan een elektriciteitsmast. Er is geen hinder voor het verkeer.

Voordijkshoorn

Prinses Beatrixlaan / Van Foreestweg: tot en met 25 maart wordt het kruispunt heringericht. Tijdens de werkzaamheden is de aansluiting Ruys de Beerenbrouckstraat op Prinses Beatrixlaan dicht voor verkeer. Verkeer op de Prinses Beatrixlaan wordt aan de westelijke kant in twee richtingen afgewikkeld. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietstunnel en een extra oversteek ten zuiden van het werkvak.
Henry Dunantlaan: tot en met 10 juli wordt de riolering vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de straat dicht voor verkeer.
Schietglas: op 22 maart is de straat afgesloten vanwege het plaatsen van een laadpaal.

Voorhof en Buitenhof

E. du Perronlaan: op 19 maart zijn er werkzaamheden met een hijskraan waardoor de rijbaan is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Menno ter Braaklaan. Tijdens het werk geldt een parkeerverbod.
Van der Horststraat: tot en met 29 maart zijn er werkzaamheden aan de riolering. In- en uitgaand verkeer blijft mogelijk.

Vrijenban

Oostsingel: tot en met 17 maart vindt er onderhoud plaats aan het fietspad ter hoogte van de Koepoortbrug. Verkeer dat het centrum uitrijdt wordt omgeleid.

Wippolder en Schieoevers

Abtswoudseweg: tot en met 31 maart zijn er werkzaamheden aan het riool. De Abtswoudseweg is dicht aan de kant van de Engelsestraat. Bedrijven en woningen zijn bereikbaar vanaf het Zuideinde.
Engelsestraat: tot en met 30 april is de aansluiting richting de Zuidwal afgesloten vanwege bouwactiviteiten.
Mekelpark - OV-baan: tot en met 13 april zijn er werkzaamheden aan de transportwaterleiding. Tijdens de werkzaamheden is de OV-baan dicht ter hoogte van het fietspad langs de Kruithuisweg.
Sint Sebastiaansbrug: de Sint Sebastiaansbrug is afgesloten voor zwaar verkeer (hoger dan 2,5 meter of zwaarder dan 5 ton). Zwaar verkeer wordt omgeleid:
vanaf de A13 (vanuit Den Haag) via de Vrijenbanselaan, Broekmolenweg en Wateringsevest.
vanaf de A13 (vanuit Rotterdam) via de Kruithuisweg/N470, Prinses Beatrixlaan, Westlandseweg en Zuidwal
Automobilisten, fietsers, voetgangers en invalidenvoertuigen kunnen wel gebruikmaken van de brug.

Besluiten
VERWIJDEREN VOERTUIG

Het volgende voertuig staat al geruime tijd (in ieder geval langer dan 3 dagen) op de volgende locatie aan de openbare weg geparkeerd:
2614 EX | Van Beresteynstraat / Van Almondestraat | aanhanger zonder kenteken.
Het is verboden om een aanhangwagen, trailer of een recreatievoertuig gedurende 3 achtereenvolgende dagen op de weg te parkeren. Het voertuig is inmiddels voorzien van een waarschuwingssticker. Vóór 21-03- 2018 moet het voertuig verwijderd zijn van de openbare weg. Is dit dan niet gebeurd, dan is de gemeente genoodzaakt het te doen en worden gemaakte kosten verhaald op de eigenaar. In geval van vragen kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon 14015. Belanghebbenden kunnen voor 25-04-2018 een bezwaarschrift tegen het besluit indienen bij het college van b&w, postbus 78, 2600 ME Delft, onder vermelding van 'bezwaarschrift'.

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN

25 maart | Slag om Delft | Zuidkolk, Jachthaven | aangevraagd
29-30 maart | Matthäus Passion | Nieuwe Kerk | aangevraagd.
Op www.delft.nl/evenementenkalender vindt u alle evenementen die bij de gemeente zijn aangevraagd en de status van de aanvraag.

VERKEERSBESLUITEN

2616 LJ | Olof Palmestraat | instellen 30 km/uur zone (kenmerk 3610662)
2616 LJ | Olof Palmestraat | realiseren parkeergelegenheid voor touringcars (kenmerk 3610469)
2612 CP | Curacaostraat | aanpassing venstertijden parkeren grote voertuigen (kenmerk 3610480).

BESLUIT INTEGRAAL PARKEERBEDRIJF DELFT, FASE 2

Eind 2016 is besloten tot het faseren van de overdracht van de uitvoerende parkeertaken van gemeente Delft naar Parkeren Delft (PD). Fase 1 betrof de taken op het gebied van handhaving en de parkeerregisseur. Fase 2 bestaat uit de taken behorend bij de uitgifte van kenteken gebonden producten, de heffing en inning van naheffingsaanslagen en afhandeling van beroep en bezwaar hierop en de handhaving binnenstad afsluiting. Ten behoeve van de taken op gebied van naheffingsaanslagen parkeren (voorheen uitvoering door de RBG) heeft het college de hiertoe benodigde mandaten en besluiten vastgesteld als ook de invorderingsleidraad parkeerbelasting. Deze leidraad is gepubliceerd op www.overheid.nl. Later dit jaar volgen de benodigde mandaten en besluiten voor de verstrekking van kenteken gebonden producten.

AANWIJZINGSBESLUIT LOCATIES AFVALCONTAINERS

Op 13-03-2018 zijn de volgende locaties in Harnaschpolder aangewezen voor het plaatsen van afvalcontainers:
Locatiecode nabijgelegen adres
KD146A Dijkhoornseweg 146A
KH2 Laan van Bentvelzen 2
KL1 Moermantuinen 1
MM78 Hoefslagendreef 78
MM100 Hoefslagendreef 100
MV64 Hoflandendreef 64
MT323 Hoflandendreef 323
SG126 Kristalweg 126
SJ12 Glaskloksingel 12 (alternatief)
En de volgende adressen aangewezen als buitengebied:
Lookwatering 35, 36, 37, 37A, 37B, 37C, 37D, 38, 39, 40, 41, 42
Woudselaan 3
Kastanjewetering 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 28, 30, 32, 38, 44, 46 (plus nog te bebouwen tussenliggende percelen).
Een kaart vindt u op www.avalex.nl, bij 'mijn Avalex'.
Als u het niet eens bent met dit besluit én u een zienswijze heeft ingediend, kunt u in beroep gaan bij de rechtbank in Den Haag.

KENNISGEVING ANTERIEURE OVEREENKOMST

Op 8 maart 2018 is een anterieure overeenkomst gesloten tussen de gemeente Delft en Stichting Vestia. De anterieure overeenkomst voorziet in afspraken over vergoeding van de gemeentelijke kosten ivm. het voornemen tot herontwikkeling van de Kloosterkade 159 / Keurenaerstraat 5 tot 24 appartementen met aanverwante kantoor- en inloopruimten voor maatschappelijke doelgroepen en 8 eengezinswoningen.
Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst – het betreft een samenvatting op hoofdlijnen – ligt vanaf 15 maart zes weken ter inzage in het stadskantoor aan het Stationsplein 1. Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

ONTHEFFING AFMEREN TERRASBOOT

Aan onderstaande ondernemers is door burgemeester en wethouders van Delft een ontheffing verleend voor het afmeren van een seizoen terrasboot:

2611 BE | Oude Delft 113 | Ferro Horeca, van 2018 t/m 2024.
2611 BJ | Binnenwatersloot 19 | Fit Comida BV, van 2018 t/m 2022
U kunt de ontheffingen vanaf 14 maart tot zes weken na deze publicatie inzien in het stadskantoor aan het Stationsplein 1. 20.00 uur. Belanghebbenden in de zin van de Algemene wet bestuursrecht kunnen binnen zes weken na deze bekendmaking bezwaar aantekenen tegen bovenstaande ontheffing bij het college van b&w, postbus 78, 2600 ME te Delft, onder vermelding van 'bezwaarschrift'.

Omgevingsvergunningen
AANGEVRAAGD

2611 AL | Phoenixstraat 30 | intern verbouwen discotheek Lorre | bouw | 05-03-2018
2611 CS | Wijnhaven 18 | wijzigen gevelpui | bouw, rijksmonumenten | 05-03-2018
2611 GW | Markt 80 | plaatsen vlaggenmasten, losstaande constructie op balustrade van portaal toren | bouw, rijksmonumenten | 08-03-2018
2611 KN | Trompetstraat 38 | vervangen 6 kozijnen door nieuwe met HR++glas | bouw | 09-03-2018
2611 PE | thv. Kantoorgracht | verwijderen boom ivm. verplaatsen woonboten en herinrichten kade | kap | 06-03-2018
2611 PZ | Gasthuislaan 253 | plaatsen dakopbouw | bouw | 09-03-2018
2613 EX | Van de Spiegelstraat 9 | plaatsen vluchttrap in achtertuin | bouw | 08-03-2018
2613 GE | Paxlaan 82 | bouwen opbouw op woning | bouw | 07-03-2018
2613 PH | Pootstraat 115 | realiseren dakopbouw op 2e verdieping | bouw | 07-03-2018
2614 KD | Dijkshoornseweg 134 | kappen houtopstand | kap | 06-03-2018
2614 KK | Van Paassenkade 13 | plaatsen dakkapel aan voorzijde woning | bouw | 08-03-2018
2624 ES | Martinus Nijhofflaan 2-4 | plaatsen nieuwe handelsreclame | bouw, reclame | 05-03-2018
2624 NN | groenstrook naast Palmyrastraat | plaatsen voetbalkooi | bouw | 06-03-2018
2628 BL | Julianalaan 134 | interne constructieve aanpassing bij faculteit Bouwkunde | bouw | 07-03-2018
2628 SV | Prins Mauritsstraat 74 en 78 | wand tussen woningen doorbreken | bouw | 07-03-2018
2628 xx | De Groene Haven 2-302 | wijzigen vergunning 2715705 aangaande commerciële ruimten | bouw | 07-03-2018
2629 HD | Rotterdamseweg 201A | nieuwbouwwoning | bouw, uitweg | 09-03-2018.

VERLEEND

2612 ED | Balistraat 1 | 4 platanen kappen en vervangen door amberbomen | kap | 05-03-2018
2612 HT | Koepoortstraat 10 | samenvoegen panden 10 en 12 | bouw | 09-03-2018
2613 GS | Westplantsoen 198 | plaatsen twee dakkapellen aan voorzijde | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | 05-03-2018
2614 CJ | Van Foreestweg 2A | verleggen leidingen en kabels ivm. uitbreiding Plus supermarkt | aanleg, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | 07-03-2018
2614 GV | Marlotlaan 5 | wijzigen reclame-uitingen | bouw, reclame | 09-03-2018
2624 AD | Westlandseweg 40 | leveren en monteren verlichte gevelsign | bouw | 06-03-2018
2625 LR | Gerbrandylaan 32 | wijzigen gevel | bouw | 05-03-2018
2625 LS | Gerbrandylaan 48 | kappen Oostenrijkse den | kap | 05-03-2018
2628 SN | Willem de Zwijgerstraat 25 en 31 | samenvoegen 2 woningen | bouw | 09-03-2018
2629 JE | Rijksstraatweg 105 | plaatsen hekwerk | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | 05-03-2018.

VERLENGDE BESLISTERMIJN

2611 RK | Molslaan 103 | veranderen en vergroten pand | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO, monumenten gemeentelijke verordening | nieuwe beslisdatum: 26-04-2018
2611 WG | Vesteplein 18 | transformeren kantoor naar woning | bouw, strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | nieuwe beslisdatum: 27-04-2018.

BUITEN BEHANDELING GESTELD

2611 GW | Markt 80 | plaatsen vlaggenmasten | bouw, rijksmonumenten | 12-03-2018
2623 EW | Tanthofdreef 3 | verbouwen kantoorgebouw tot woongebouw | strijdig gebruik gronden/bouwwerken met RO | 08-03-2018.

Meldingen
BOUWMELDING

2613 PS | Plateelstraat 24 | kozijnwijziging, kozijnvervanging of gevelwijziging, 06-03-2018
2623 NZ | Lepelaarstraat 50 | kozijnwijziging, kozijnvervanging of gevelwijziging | 08-03-2018
2625 GS | Churchilllaan 7 | dakkapel, erf- of perceelafscheiding | 05-03-2018.

SLOOPMELDINGEN

2624 TP | Dirk Costerplein 21 | verwijderen asbest | 09-03-2018
2624 TS | Dirk Costerplein 79 | verwijderen asbest | 09-03-2018
2625 LP | Gerbrandylaan 31 | verwijderen asbest (inventarisatie) | 09-03-2018
2626 ND | Abtswoude 44 | verwijderen asbest | 08-03-2018
2628 BL | Julianalaan 134 | interne constructieve aanpassing faculteit Bouwkunde | 07-03-2018
2628 XE | Van Mourik Broekmanweg 4 | indelen en uitbreiden (met gedeeltelijke dak verdieping) kantoorruimte | 08-03-2018.

MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK

2611 BE | Oude Delft 123, | brandveilig gebruiken pand | 09-03-2018.

MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK, NÍET AKKOORD

2611 AL | Phoenixstraat 4C | brandveilig gebruiken pand | 07-03-2018.

Formele publicatie

De formele publicatie van algemeen verbindende voorschriften (verordeningen) en kennisgevingen gebeurt digitaal in een Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl.
Op www.delft.nl/bekendmakingen vindt u directe links naar deze bekendmakingen van de gemeente Delft, en hoe u beroep en bezwaar kunt aantekenen. Melding doen of omgevingsvergunning aanvragen? Dat kan via www.omgevingsloket.nl.