<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Wethouder de Prez en bestuurder Diny de Bresser van Pieter van Foreest bij de ondertekening.
Wethouder de Prez en bestuurder Diny de Bresser van Pieter van Foreest bij de ondertekening.

Een woonzorglocatie in Nieuw Delft

Het is de bedoeling dat er in het zuidelijke deel van het nieuwe stadsgebied Nieuw Delft een woonzorglocatie komt. Hiervoor is onlangs een reserveringsovereenkomst ondertekend. Diny de Bresser, bestuurder van Pieter van Foreest, en wethouder Raimond de Prez zetten hun handtekening.
Hiermee wordt dus een belangrijke stap gezet in de realisatie van zo'n woonzorglocatie. "We zetten met deze ondertekening een belangrijke stap richting de toekomst", zegt Diny de Bresser. "Wonen op een vertrouwde plek in het hart van Delft, ook als er zorg en ondersteuning nodig is. De Spoorzone is dé plek voor een nieuwe, inspirerende locatie voor senioren, waar jong en oud samen kunnen komen. Delft is immers van ons allemaal. Het is een stad, waar iedereen ertoe doet, jong en oud."
Wethouder de Prez verwijst naar de Woonvisie. "Daarin hebben we afgesproken om te bouwen aan een Delft waarin het kwalitatief goed wonen is. Met woningen van sociale huur tot koop, voor zowel jongeren als ouderen, met een grote of kleine beurs. Met de plannen voor dit nieuwe woonzorgcomplex in het hart van Delft zorgen we ervoor dat ook ouderen die wat meer zorg nodig hebben in Delft kunnen blijven wonen."
En ook Ad Alderliesten, manager Gebiedsontwikkeling Nieuw Delft juicht de planvorming toe. "De plannen van Pieter van Foreest om een woonzorglocatie te realiseren in het noordelijke deel van Veld 6 in Nieuw Delft is een echte verrijking van het totale plan voor het zuidelijke deel  van Nieuw Delft", zegt hij.
De ondertekening van de reserveringsovereenkomst is een mooie eerste stap. In de komende maanden volgt een haalbaarheidsonderzoek. Dit betekent dat Pieter van Foreest en het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) samen onderzoeken of de realisatie van de gewenste woonzorglocatie binnen de voor Veld 6 geldende kaders kan worden gerealiseerd. Als dat onderzoek positief wordt afgesloten, volgt de ontwikkel- en realisatiefase.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>