Afbeelding
Foto: Esdor van Elten

Politieke Stellingname: stem op ChristenUnie Delft, want ...

Politiek

ChristenUnie Delft,
Joëlle Gooijer:

De ChristenUnie is een hoopvolle, realistische partij, die gelooft in de kracht van de samenleving en knokt voor kwetsbaren. We streven naar een stad waarin iedereen zich thuis voelt en naar elkaar omziet. Een stad waarin alle kinderen kansen krijgen, en waar ouderen de zorg en huisvesting krijgen die ze nodig hebben. Een stad waar we gezond, veilig en in vrijheid kunnen leven en ondernemen. We geven ruimte aan inwoners, ondernemers, vrijwilligers en verenigingen en pakken op wat de samenleving niet kan, en de markt niet beter kan. En we investeren in de toekomst van onze kinderen.
De ChristenUnie is een constructieve partij. Omdat we altijd zoeken naar verbinding, en ons steeds proberen goed voor te bereiden, weten we meerderheden te vinden voor onze voorstellen en resultaten te boeken (zie: http://delft.christenunie.nl). Zo kwam er dankzij onze voorstellen meer geld voor handhaving, voor het onderhoud van de stad, voor de Buitenhof en voor kinderen in armoede. Er werd een begin gemaakt met het verlagen van de OZB en Delft werd een dementievriendelijke gemeente. Ook hebben we ons hardgemaakt voor betere schuldhulpverlening en voor eerlijke eigen bijdragen in de Wmo.
De ChristenUnie is een partij met waardevolle plannen: we presenteren een Actieplan waardig ouder worden in Delft, met o.a. meer aandacht voor mantelzorgers, het tegengaan van eenzaamheid en tussenvormen tussen thuis en het verpleeghuis. We maken werk van een goede woningmix in onze stad voor onze húidige inwoners en investeren in ons sociaal kapitaal: de vele vrijwilligers(organisaties) van verenigingen. We kiezen voor duurzame oplossingen die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. We willen immers een forse daling van het energiegebruik een snelle en volledige energietransitie in één generatie – dus af van het gas en andere fossiele brandstoffen. De ChristenUnie kiest voor de bescherming van waardevolle natuur en een verantwoorde omgang met ruimte en landschap, waarbij de inspraak van bewoners beter geregeld is. Intussen blijven we ons ook inzetten voor verlaging van de lokale lasten, betere dienstverlening en gezonde toekomstbestendige financiën.
Dus: of u zelf nu wel of niet gelooft, als u staat voor politiek die gevoerd wordt vanuit een heldere visie, die resultaten weet te boeken én die goede plannen heeft voor Delft, stem dan ChristenUnie! Voor een waardevol Delft!