Stagiair Allessandro Jaikaran, het nieuwe gezicht achter de balie van Delft Autoschade.
Stagiair Allessandro Jaikaran, het nieuwe gezicht achter de balie van Delft Autoschade.

Delft Autoschade: combi van jong en ervaren

Algemeen

DELFT - Het is nu vijf jaar geleden, dat Delft Autoschade op bedrijventerrein SchieOevers van start ging. Een kleine of grotere schade aan de auto? Dit bedrijf herstelt alles vakkundig. Aan het hoofd van de onderneming staat Darren Doorenbosch.

Harry Bosman, een oudgediende in de schadeherstelbranche, is een vaste kracht. En als erkend leerbedrijf stapt er binnenkort nog een leerling van DOEL het bedrijf binnen. Die gaat werkend leren en krijgt de juiste begeleiding voor werken in de autobranche. "Echt een voorbeeld van iemand die ergens de boot heeft gemist", zegt Doorenbosch. "Iemand die er in de beginjaren van zijn school veel voor voelde om in de autobranche te gaan werken. Door omstandigheden is dat niet door gegaan, bij DOEL terecht kwam en straks voor zes maanden in onze werkplaats aan het werk gaat."

DOEL Delft
Wanneer iemand de aansluiting met de maatschappij kwijtraakt, kan het moeite kosten om weer actief te worden. Met passende dagbesteding, in- en externe werkervaringsplekken en hulp bij het vinden van een opleiding of vrijwilligerswerk, helpen de medewerkers van DOEL om weer dagritme op te bouwen en vertrouwen te krijgen in het eigen kunnen. De stap naar participatie wordt zo eenvoudiger. Delft Autoschade werkt graag aan deze reïntegratie mee.

Nuanceringen
"Voor de werkplaats zijn we overigens nog steeds op zoek naar een voorbewerker, een spuiter en een 1ste schadehersteller. Hoewel we de werkplaats met z'n tweeën, en straks ook nog die leerling er bij, goed kunnen runnen", zegt hij.
Als Darren Doorenbosch opsomt, wat er allemaal nodig is, dan klinkt het misschien toch een beetje alarmerend. Maar hij nuanceert het ook meteen. "Het is gewoon moeilijk om de èchte vakmensen te vinden. En autoschadehersteller worden? Er zijn veel jonge mensen die toch liever iets anders gaan doen. Overigens is dat wel te wijten aan het onderwijs. Het vmbo is namelijk uitgerekt en die èchte Technische School is er tussenuit gehaald. Daarom is er nauwelijks nog gedegen praktijkonderwijs. Het onderwijs sluit niet genoeg aan op een technisch beroep, ik vind dat dit vak te veel uitgehold wordt."
Een schadehersteller van het product auto. Het vak biedt volgens hem echt vele uitdagingen. "We kunnen uiteraard alleen gemotiveerde jongens gebruiken", zegt hij. "Maar ik weet zeker dat dit een goed jochie is, die echt interesse toont."

Trefzekere ontvangst
Bij Delft Autoschade kan men terecht met alle denkbare schades aan de auto, van klein tot heel groot. Per week worden er vijftien auto's gerepareerd. En volgens Doorenbosch hebben alle schadeherstellers op bedrijventerrein SchieOevers zo hun eigen klantenkring. En er wordt gewerkt voor bedrijven, die schade hebben gekregen aan auto's van hun wagenpark. "Iedereen die hier komt krijgt trouwens te maken met stagiair Allessandro Anieljunior Krishnan Laksimipersad Jaikaran achter de balie. Vernoemd naar de beroemde Italiaanse voetballer Allessandro DelPierro, maar wel gewoon Hindoestaans.

Delft Autoschade
Voltaweg 16
2627 BB Delft
(015) 200 01 22
www.delftautoschade.nl