STIP gaat aanstaande vrijdag een bierkrattenhuis naast het station bouwen, om het belang van voldoende huisvesting voor studenten en starters te onderstrepen.
STIP gaat aanstaande vrijdag een bierkrattenhuis naast het station bouwen, om het belang van voldoende huisvesting voor studenten en starters te onderstrepen.

STIP wil meer woningen voor studenten en starters

Algemeen

Gemeenteraadspartij STIP bouwt aanstaande vrijdag een 'bierkrattenhuis' naast station Delft. Deze bouwlust is bedoeld om het belang van voldoende huisvesting voor studenten en starters in Delft visueel te maken.
De actie wordt samen met studievereniging 'Practische Studie' van Civiele Techniek georganiseerd in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Er is nog steeds een woningtekort in Delft en het is afgelopen jaar lastiger geworden om een nieuw studentenhuis te beginnen. Hierdoor worden beginnende studenten gedwongen elke kamer te accepteren die ze wordt aangeboden. "Wij vinden het belangrijk dat studenten verspreid over de stad kunnen wonen, samen met elkaar en niet-studenten. Een goed voorbeeld is 'Abtswoude Bloeit, waar studenten en senioren samenwonen in één complex. Ze delen één woonkamer waar ook culturele activiteiten worden georganiseerd. De komende vier jaar willen we inzetten op het verbeteren van de communicatie tussen buurtbewoners, om irritaties vroeg te kunnen verhelpen", aldus lijsttrekker Michelle Corten.
STIP zet nu zelf de eerste stap in het oplossen van de kamernood door zelf een studentenhuis te bouwen. "Studenten moeten integreren in de samenleving en niet afgescheiden worden van de rest van Delft", aldus partijvoorzitter Thomas van Biemen. "Daarom hebben we zelf de eerste stap gezet en zetten als ludieke actie dit studentenhuis naast het station neer", aldus van Biemen.
Het krattenhuis heeft echter niet alleen als doel om het studentenkamertekort onder de aandacht te brengen. Ook starters moeten de mogelijkheid krijgen om zich te kunnen vestigen in Delft, zodat kennis en kunde in de stad blijft. STIP ziet daar nog een flink knelpunt voor, er zijn namelijk onvoldoende woningen in het middeldure segment. Dit zijn woningen voor mensen die nèt teveel verdienen voor sociale huur en nét te weinig voor de duurdere woningen, starters dus!
Als we jongeren en jonge gezinnen in Delft willen houden, moeten we ook voor hen meer huizen bijbouwen, zo zorgen we ervoor dat Delft een leuke en gemengde stad blijft.