Marvin Buitenhuis in de huidige berging en opslag aan de Laan van Overvest.
Marvin Buitenhuis in de huidige berging en opslag aan de Laan van Overvest.

Van zaterdagbaantje toen - tot een 12,5 jarig hoveniersbedrijf nu

advertenties

DELFT – Het is Marvin Buitenhuis voor de wind gegaan. Zijn hoveniersbedrijf loopt sinds 2005 als een trein. Het jaar waarin hij voor zichzelf begon, na eerst een zaterdagbaantje gehad te hebben bij een tuincentrum. En nu viert hij met z'n Hoveniersbedrijf Marvin Buitenhuis al weer het 12,5 jarig bestaan.

MBO Groene Ruimte en HBO Park- Tuin- en Landschapsbeheer waren zijn opleidingen, al heeft Marvin het vak vooral in de praktijk geleerd. Z'n leven lang heeft hij namelijk werken in de buitenlucht heerlijk gevonden, met een voorliefde voor de tuin. Hij begon destijds inpandig bij het eveneens Buitenhuis genaamde bouwbedrijf in de Laan van Overvest. "Inmiddels is de hoeveelheid opdrachten zo toegenomen, dat er een vaste medewerker bij is", zegt hij. "Tjarko van Batenburg heet hij, die bij mij werkend ook meteen een opleiding doet. Om de basiskennis en –principes van het hovenierswerk onder de knie te krijgen."
Het hoveniersbedrijf van Marvin Buitenhuis groeit ook op een ander vlak. De berging en opslag waar gebruik van wordt gemaakt, wordt verruild voor een mooie ruime opslag in Delft. "Natuurlijk heb ik veel te maken met concurrenten. Maar ieder heeft zijn eigen wijze van werken en is op zijn eigen manier uniek. Dat geldt ook voor de klanten. De één zoekt naar een juiste prijs, de ander vindt vooral een klik belangrijk. Bij sommige klanten doe ik vanaf het begin hun tuin en vaak is er na een aantal jaren weer de wens voor een nieuw ontwerp. Mede dankzij hen ben ik gegroeid in het vak. Het ontwerpen van tuinen doe ik zelf en in overleg met de klant. Dit ging lange tijd met potlood en gum, maar inmiddels allemaal digitaal. Zo ben ik van A tot Z betrokken bij een nieuwe tuin."
Aanleg van bestratingen, schuttingen, pergola's, overkappingen, vlonders, vijvers, bouwkundige constructies en alle beplantingen zijn een greep uit de dagelijkse werkzaamheden. "Het vernieuwen van een verwaarloosde tuin is een leuke uitdaging hoor! Mensen gaan steeds meer buitenleven, vandaar dat overkappingen, vlonders en pergola's erg populair zijn. De onderhoudsvrije tuin is in deze tijd ook erg in trek. Daarin probeer ik hier en daar nog wel groen aan te brengen wat weinig onderhoud nodig heeft. Is de tuin eenmaal aangelegd en heeft die onderhoud nodig, dan is dat geen probleem. Ook deze werkzaamheden verrichten wij met veel plezier. Zo heeft de klant er geen omkijken naar en kan men vooral genieten van de tuin."
De afgelopen 12,5 jaar is het werkgebied van Delft en omstreken uitgebreid naar andere delen van de provincie Zuid-Holland. "De afwisseling in dit vak maakt dat ik mij geen dag verveel. Hopelijk mag ik de komende jaren nog veel tuinen ontwerpen en aanleggen."
Marvin gaat met zijn bedrijf op naar de 25 jaar. Uiteraard kon het succes nooit zo groot geweest zijn zonder alle leveranciers en, uiteindelijk het allerbelangrijkste, zijn klanten! Telefoon: (06) 511 904 71. Internet: www.buitenhuishovenier.nl.