Afbeelding

Kom in actie op de Landelijke Opschoondag

Algemeen

Op of rond zaterdag 24 maart houden tienduizenden Supporters van Schoon hun traditionele buurtschoonmaak tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat levert prettig schone buurten op en het is bovendien heel gezellig!

Iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt, steekt tijdens deze 16e editie de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije buurt.
Uit het groeiend aantal vrijwilligers valt op te maken dat Nederlanders steeds meer het belang zien van een schone buurt en er verantwoordelijkheid voor voelen. Samen iets doen voor de buurt creëert bovendien meer verbondenheid en verhoogt daarmee een positieve en veilige sfeer. Het thema is dan ook: "Eén buurt, één missie". In 2017 kwamen 113.500 Supporters van Schoon in actie. In Delft waren dat er een paar honderd, waaronder burgemeester Marja van Bijsterveldt. Van winkelwagen tot onderbroek, van autobumper tot CD's tot pantysokjes, de gekste dingen zijn gevonden.
Alle Delftse acties worden ondersteund met tips, informatie, materialen én cadeaus door Duurzaamheidscentrum De Papaver, in samenwerking met Gemeente Delft en Nederland Schoon. Daarvoor moet je je actie natuurlijk wel even aanmelden. Wil je je wel inzetten maar geen eigen actie opzetten? Sluit je dan aan bij een andere groep. Bijvoorbeeld bij de acties van de Delftse Natuurwacht en De Papaver in de Delftse Hout en in de TU wijk. Meer info: www.papaverdelft.nl.