Vroeger zag voetbalclub DHC er nog heel anders uit. (Foto: PR)
Vroeger zag voetbalclub DHC er nog heel anders uit. (Foto: PR)

Reünie DHC wordt feestje tussen jong en oud

Algemeen

Verbinding maken tussen oud-leden en de nieuwe generatie, dat is het doel van de reünie die DHC volgende maand organiseert. Maar niet alleen (oud-)leden zijn uitgenodigd, iedereen die de voetbalvereniging of het Delftse voetbal een warm hart toedraagt is van harte welkom om het feestje bij te wonen.

De reünie zal op zaterdag 24 maart plaatsvinden. Speciaal voor de gelegenheid is de competitiewedstrijd tussen DHC 1 en de Alphense Boys een dag vervroegd, zodat de gasten direct kunnen bekijken hoe de huidige voetballers het ervan af brengen.
Maar vooral moet het gewoon een hele gezellige middag worden, volgens Dave Kraaijenbrink, helpende hand bij de vereniging. "We hopen op zo'n duizend mensen op het sportpark, waarvan dan hopelijk het grootste gedeelte blijft hangen bij de reünie. De huidige en de oud-leden worden zoveel mogelijk persoonlijk uitgenodigd, voor zover we nog contactgegevens hebben van de mensen, maar iedereen is welkom om een drankje mee te doen: kinderen, ouders, lid of geen lid."
Kraaijenbrink hoopt dat de komst van oud-leden naast een hoop gezelligheid, wellicht ook wat ideeën voor de vereniging oplevert. "We kunnen hun kennis en kunde goed gebruiken bij de club", zegt hij. "Ze kunnen ons altijd nog wat tips en trucs aanleren!"

Oppepper
De voetbalvereniging zat vorig jaar nog in financieel zwaar weer. Bovendien had de club te kampen met een teruglopend ledenaantal. De reünie is daarom ook bedoeld als oppepper voor de leden, volgens Dave. "Er ging een heleboel niet goed, maar we willen ook zeker laten zien dat er ook een heleboel wel goed gaat en dat het nog steeds heel erg leuk is bij DHC. Er zit weer een stijgende lijn in de club, en met kleine successen en feestjes zoals de reünie willen we weer leven in de brouwerij brengen!"

Geschiedenis
Delfia Hollandia Combinatie, waar DHC voor staat, is opgericht op 17 maart 1910.
DHC speelde in de periode 1932 tot 1949 en van 1951 tot 1955 in de toenmalige hoogste afdeling van het Nederlandse amateurvoetbal, de 1e klasse, met als tegenstanders Ajax, Feyenoord, Sparta, ADO en alle andere Nederlandse topclubs in die jaren. In 1955 werd in Nederland het betaalde voetbal ingevoerd, waartoe ook DHC toetrad. Daar werd echter nooit in de hoogste afdeling uitgekomen. Terwijl DHC als zelfstandige amateurvereniging in 1966 terugkeerde naar de 4e klasse der amateurs, ging de betaalde afdeling door als DHC'66.

Succesvolle namen
In de loop der jaren heeft DHC al veel succesvolle namen voortgebracht. Momenteel spelen nog steeds enige oud-DHC'ers in het betaalde voetbal, zoals Ard van Peppen (Roda JC), Robin Zwartjens (Jong FC Utrecht) en Julian Jenner (Notts County in Engeland). In de Eredivisie Vrouwen speelt voormalig DHC-speelster Lineth Beerensteijn en Romy Speelman bij ADO Den Haag.

Gratis toegang
Toegang tot de wedstrijd van 24 maart bedraagt 5 euro. Op vertoon van dit artikel is toegang echter gratis.
Op die manier kunnen alle Delftse voetbalhelden en hun bewonderaars voor niks naar binnen.